به گزارش
باشگاه خبرنگاران به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، اولین جلسهی هماهنگی مدرسین مرحلهی مقدماتی همایش سراسری تئاتر كاربردی حوزه هنری امروز؛ شنبه یازدهم خردادماه؛ برگزار شد.
داود كیانیان؛ نویسنده و مدرس تئاتر؛ در این جلسه گفت: نگذارید آسیبی كه تئاتر كودك به علت نداشتن متولی مشخص، متحمل شده است، گریبانگیر تئاتر كاربردی هم بشود. متاسفانه دیده شده افرادی بدون كوچكترین تخصص و معلوماتی، مراكز درمانی با استفاده از تئاتر كاربردی راهاندازی كردهاند كه این مسئله میتواند مشكلات زیادی را بوجود آورد.
وی همچنین تصریح كرد: بهتر است حوزه هنری با قاطعیت دفتر تئاتر كاربردی مركز هنرهای نمایشی خود را به عنوان متولی اصلی تئاتر كاربردی معرفی كند و علاقهمندان را مورد حمایت قرار دهد تا با تعاریف مشخص این دفتر، اقدام به فعالیت كنند.
حسین پارسایی؛ مشاور تولید مركز هنرهای نمایشی حوزه هنری؛ نیز با تایید صحبتهای كیانیان بر لزوم تشكیل هیاتهای موسس و علمی دفتر تئاتر كاربردی تاكید كرد و گفت: تجربه نشان میدهد اگر تئاتر كاربردی تحت سلایق مدیران مختلف قرار گیرد، ممكن است قلع و قمع شود و برای جلوگیری از چنین آسیبی باید از ابتدا حركتهای دفتر تئاتر كاربردی با جدیت پیگیری و اجرایی شود و تحت نظر یك هیات علمی به ثبت رسیده، راههای بروز انحرافها گرفته شود.
حسن دولتآبادی؛ مدیر دفتر تئاتر كودك؛ نیز از استقبال خودجوش هنرمندان و علاقهمندان به تئاتر كاربردی به عنوان یك گنج یاد كرد و گفت: با توجه به مشكلات و كمبودهای سختافزاری تئاتر صحنهای، تئاتر كاربردی مورد استقبال بسیاری از جوانان قرار گرفته است. از این رو باید بتوان با برنامهریزی صحیح از این پتانسیل بالقوه برای رفع مشكلات اجتماعی جامعه به وسیلهی تئاتر كاربردی و با اهداف حوزه هنری، بهترین نتیجه را گرفت. گرچه ممكن است در قدمهای اول همهی برنامهها صد در صد اجرایی نشود اما باید قدمهای بعدی هم استوار برداشت.
وی همچنین بر دقت بیشتر بر آموزش هدایتگران در تئاتر كاربردی برای جلوگیری از تخریب و آسیبهای احتمالی تاكید كرد.
دكتر رحمت امینی؛ رییس مركز هنرهای نمایشی حوزه هنری؛ نیز در ادامهی این جلسه گفت: هدف ما از برگزاری همایش سراسری تئاتر كاربردی، استاندارد سازی این شیوهی نمایشی است تا از معضلات بوجود آمده از اجرای نادرست تئاتر كاربردی جلوگیری شود.
علی ظفرقهرمانینژاد؛ مدیر دفتر تئاتر كاربردی؛ نیز برگزاری این همایش را همچنین بهانهای برای یكدست شدن نظرات هیاتهای علمی تئاتر كاربردی دانست كه به زودی رشتهی تخصصی و دانشگاهی این رشته را هدایت خواهند كرد.
همچنین رسول حقشناس؛ مدرس تئاتر كاربردی؛ نیز بر رسانهای شدن این حركت تاكید داشت و گفت: مزیت حركت پیش روی دفتر تئاتر كاربردی نسبت به حركتهای مشابه در تئاتر كشور این است كه قبل از اجرایی شدن آن، بُعد آموزشیاش بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. متاسفانه گاهی شاهد این هستیم كه اول، حركتی در تئاتر به وجود میآید بعد به فكر آموزش فعالان آن میافتند ولی دفتر تئاتر كاربردی حوزه هنری در قدمهای اول توسعهی فعالیت خود، به فكر آموزش است.
حسینعلی شوندی؛ مدیر امور استانهای مركز هنرهای نمایشی حوزه هنری؛ نیز توجیه و متقاعد كردن مدیران بالادستی برای حمایت بیشتر در به خدمت گرفتن تئاتر كاربردی در جهت اهداف عالی حوزه هنری را گوشزد كرد.
در پایان این جلسه، بر استفاده از فیلمهای موجود از تجربههای دفتر تئاتر كاربردی و عرضهی كتابهای منتشر شده در این زمینه تاكید شد.
گفتنی است همایش سراسری دفتر تئاتر كاربردی، اولین جلسات خود را از هجدهم خردادماه در استان خراسان رضوی(مشهد) با برگزاری كلاسهای تئاتر خلاق، شورایی و درمانی با حضور علی ظفرقهرمانینژاد و رسول حقشناس به عنوان مدرس، آغاز خواهد كرد.
لازم به یادآوری است مرحلهی مقدماتی همایش در پنج شاخهی "آموزشی"، "درمانی"، "خلاق"، "شورایی" و "پلیبك" به صورت منطقهای در پنج استان تهران، اصفهان، مركزی، سیستان و بلوچستان و خراسان رضوی برگزار میشود. حسین فداییحسن، حسن دولتآبادی، داود كیانیان، رسول حقشناس، علی ظفرقهرمانینژاد و رحمت امینی هدایت كلاسها و كارگاههای آموزشی این همایش را در مرحلهی مقدماتی برعهده خواهند داشت.