به گزارش
گروه وبگردي باشگاه خبرنگاران به نقل از فارس، محمدباقر صابری زفرقندی در مورد در دسترس بودن داروهای درمان اعتیاد مانند ریتالین در سطح جامعه افزود: اعتقاد داریم که یکی از ابزارهای پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر پیشگیری محیطی است و نباید این داروها به راحتی در اختیار مردم قرار گیرد و باید دسترسی به موادمخدر سخت شود.
وی ادامه داد: اساس اصلی پیشگیری محیطی، مقابله با شبکههای توزیع مواد مخدر است و اینکه این مواد به راحتی در دسترس مردم نباشند.
صابری زفرقندی گفت: این مواد مخدر میتواند در قالب مواد مخدر غیرقانونی و خیابانی در دسترس مردم قرار گیرد و از سوی دیگر این مواد به صورت دارویی در میان مردم توزیع شود.
مدیر کل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: همان گونه که میگوییم ماده مخدر تریاک نباید به راحتی در دسترس مردم باشد یا اعتقاد داریم قرص شیشه نباید در جامعه به راحتی در اختیار مردم قرار گیرد در مورد قرص ریتالین، متادون و شربت تریاک نیز نباید به راحتی در دسترس مردم باشد.
وی افزود: داروهای درمان موادمخدر به راحتی باید در دسترس افراد نیازمند و با تشخیص پزشک معالج باشد. این موضوع اختلاف نظری است که بین کارشناسان نظام سلامت و برخی کلینیکداران درمان اعتیاد وجود دارد.
صابری زفرقندی تصریح کرد: این کلینیکداران به دلیل منافع خود میگویند این داروهای درمانی باید به راحتی در اختیار همه جامعه قرار گیرد با این امید که معتادان به راحتی بتوانند آن را دریافت کنند.
مدیر کل درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: اما ما معتقد هستیم جامعه سالم از این طریق به این داروها دسترسی پیدا میکنند و سپس به جمعیت اعتیاد اضافه میشود. اگر این داروها کنترل شوند و تحت نظارت به افرادی که نیازمند هستند برسد افراد سالم آسیبی نخواهند دید.
وی گفت: بنابراین باید دسترسی به مواد را سخت کنیم و فقط با تجویز پزشک داروهای درمان اعتیاد توزیع شود.