به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، علی طاهری با بیان این مطلب گفت: بخش دریای فاز 11 پارس جنوبی شامل دو قرارداد است که طبق یک قرارداد آن، ساخت جکت ها، سکو، لوله گذاری و حفاری آن به شرکت تأسیسات دریایی واگذار شده است.
مدیرعامل تاسیسات دریایی با بیان اینکه «قرارداد نهایی هنوز امضاء نشده»، تصریح کرد: طی چند روز آینده قرارداد مورد نظر امضاء و جزییات آن مشخص خواهد شد.
وی، خاطرنشان کرد: طبق توافق صورت گرفته ساخت یک جکت، دو عرشه و حفاری نیمی از چاههای فاز 11 توسط تأسیسات دریایی انجام خواهد شد.
مدیرعامل تأسیسات دریایی درباره برنامه این شرکت در زمینه ساخت و تأمین دکلهای حفاری دریایی نیز گفت: همانطور که همه اتفاق نظر دارند که صنعت فراساحل کشور دچار حلقه مفقودهای است و آن هم، کمبود دکل های حفاری دریایی (جک آپ) به تعداد مورد نیاز است.
طاهری با بیان اینکه «برای رفع نیاز کشور بخشی از دکل ها باید از خارج خریداری و بخشی در داخل ساخته شود»، تاکید کرد: شرکت تأسیسات دریایی نیز بعنوان یکی از مجموعه های توانمند صنعت دریایی کشور، در حال برنامه ریزی برای ساخت جک آپ در داخل است و در این زمینه، لیسانس مهندسی و طراحی را کسب کردهایم.
وی افزود: طبق قرارداد موجود با شرکت نفت و گاز پارس، تأمین بخشی از دکلهای دریایی از خارج برای پروژه های پارس جنوبی را آغاز کرده ایم و برای درازمدت هم، ساخت جک آپ را در برنامه داریم.
مدیرعامل شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی ایران همچنین درباره رویکرد این شرکت به حوزه آبهای عمیق با بیان اینکه «در حال حاضر به علت حجم بالای پروژه های شرکت در خلیج فارس برنامه ای برای حضور در دریای خزر نداریم»، افزود: از نظر استراتژیک هم در مجموعه شرکت برای ورود به این حوزه، به نتیجه نرسیدهایم.
طاهری درعین حال با تأکید بر اینکه «مطالعات خود در حوزه آبهای عمیق را بطور کلی حذف نکرده ایم»، گفت: اعتقاد داریم کشور و مجموعه صنعت نفت باید به سمت کسب فناوری های فعالیت در آبهای عمیق برود؛ اما این امر، جزو محورهای اصلی فعالیت شرکت تاسیسات دریایی نیست.
انتهای پیام/