برای اولین بار در کشور، الگوی نوین و بومی شده مشاوره شغلی از سوی سازمان همیاری اشتغال جهاد دانشگاهی واحد استان البرز ابداع شد.

به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد استان البرز؛ ابوالحسن قاسم پور، مشاور و پژوهشگر حوزه کارآفرینی سازمان همیاری اشتغال جهاد دانشگاهی استان البرز با اعلام این خبر گفت: با توجه به تجربیات چندین ساله سازمان همیاری اشتغال و تجارب ارزنده همکاران مرکز مشاوره جهاد دانشگاهی البرز، این مرکز به مدل تفکر بومی شده ای در حوزه مشاوره شغلی دست یافته است که در نوع خود مسبوق به سابقه نیست.
 
وی فرآیند ارائه خدمات مشاوره‌ای در این مرکز را دارای فرآیند ویژه‌ای دانست و افزود: ابداع تفکر بومی شده مشاوره شغلی در خود اشتغالی در مرکز مشاوره اشتغال و کارآفرینی جهاد دانشگاهی البرز شکل پیدا کرده است که دارای فرآیند ویژه‌ای است که چندان مرسوم نبوده و نیست.
 
قاسم پور در تشریح بیشتر این مدل تصریح کرد: شکل‌یابی مشاوره شغلی در این مرکز بدین صورت است که افراد به صورت خصوصی یا در قالب معرفی از سازمانهای متبوع مراجعه می‌نمایند و پس از مراجعه، به خصوص در مشاغل خُرد و مشاغل خانگی، فرآیند مشاوره، به ترتیب، طی چهار مرحله ی «خود‌شناسی»، «خود‌سامانی»، «خودگردانی» و «خودکنترلی(خود مدیریتی)» اجرا می شود.
 
مسئول مشاوره کارآفرینی و اشتغال جهاد دانشگاهی واحد استان البرز، با بیان اینکه در نظر گرفتن استعداد و توانایی برای اشتغال به کار امری ضروری است، گفت: انتخاب یک حرفه و شاغل شدن در حرفه‌ای نامناسب با ویژگی‌های فردی از قبیل استعداد و توانایی درگیری‌های درونی، شغلی و اجتماعی، آثار زیان‌بار جسمی و روانی را به همراه خواهد داشت که در این راستا، در مباحث «خودشناسی» میزان توانایی، مهارت، رغبت، استعداد و تجارب قبلی افراد سنجیده می‌شود و پس از سنجش آزمونها، با تقاضا و خواسته مراجعین برای انجام عملیات خودسامانی راهنمایی می‌گردند.
 
قاسم پور ادامه داد: در مرحله «خودسامانی»، افراد برای تکمیل مهارت و تجارب، به سوی توانمندسازی که آموزش فنی و حرفه‌ای، استاد شاگردی، کارورزی و کارآموزی را در بر می گیرد راهنمایی می‌گردند و با گذراندن این مرحله، همگونی با مهارت فرد و نیاز بازار به وجود می‌آید و اقدام اولیه در زمینه دریافت مجوزهای مورد نیاز، صورت می گیرد. 
 
 
وی افزود: در مرحله «خود گردانی» چنانچه فرد برای ایجاد کسب و کار آمادگی لازم را پیدا کرده باشد به صورت عملیاتی به کسب مجوز و تهیه مکان و تجهیزات راهنمایی می‌شود و در این مرحله، فرد تا فرآیند اولیه تولید یا خدمات پیش می رود و فرآیند تأسیس را با راهنمایی و نظارت مشاور طی می‌کند. 
 
 
این مسئول، آموزش و بازارشناسی را از دیگر خدمات این مرکز برشمرد و گفت: در مرحله چهارم یا «خود مدیریتی»، شیوه‌های مدیریت، بازاریابی، مدیریت مالی و مدیریت فنی در جهت تکمیل فرآیند عملیات خود اشتغالی، تحت نظر مشاور، در قالب راهنمایی یا آموزش کارگاهی ارائه می‌شود.
 
 
وی یادآور شد: با در نظر گرفتن شاخص‌های فوق، حداکثر امیدواری در جهت یک کسب و کار پایدار در مراجعین ایجاد خواهد شد. 
 
قاسم پور کسب و کار پایدار را کسب و کاری دانست که بعد از تأسیس، تحت مداومت و محافظت دائمی قرار بگیرد؛ توانایی توسعه و به روز شدن را در خود نگه دارد؛ پاسخگوی نیازهای مالی خود و صاحبش را فراهم نماید و با تمایل و تقاضای بازار همخوانی داشته باشد.
 
وی خاطر نشان کرد: مرکز مشاوره شغلی جهاددانشگاهی در کسب و کارهای بزرگ و توسعه کسب و کارها دارای شیوه‌ها و تفکرات ویژه‌ای است که به مراجعین خود ارائه می‌کند.
 
 
مسئول مشاوره کارآفرینی و اشتغال جهاد دانشگاهی واحد استان البرز از ارائه این خدمات به دانشجویان به صورت دائمی و مستمر خبر داد و گفت: مرکز مشاوره سازمان همیاری اشتغال جهاد دانشگاهی استان البرز از سال 1379 به مراجعین دانشجویی و دانش آموختگان دانشگاهی، خدمات ارزنده‌ای را در بخشهای آموزشی، مشاوره، اطلاع رسانی و پژوهش، بدون در نظر گرفتن هزینه و زمان، ارائه کرده است که این آمادگی به صورت دائم نیز وجود دارد.
 
قاسم پور خاطرنشان کرد: این مرکز در راستای ارائه مشاوره در ایجاد یک کسب و کار پایدار، با سازمانهای موثر در اشتغال و کارآفرینی، بخصوص در مشاغل کوچک و مشاغل خانگی، از جمله بنیاد شهید استان تهران، کمیته امداد امام خمینی(ره) استان البرز و اداره کل بهزیستی استان البرز وارد مذاکرات عملیاتی مشاوره شغلی شده است و در این راستا قراردادهایی با سازمانهای مذکور منعقد نموده و درحال خدمات است.
 
وی مخاطبان مرکز مشاوره اشتغال را شامل معرفی شدگان از سوی سازمانها و همچنین افراد آزاد دانست و گفت: افرادی که از طرف سازمان بهزیستی، بنیاد شهید و کمیته امداد معرفی می‌شوند دارای سرانه آموزشی هستند که از سوی این سازمان ها، هزینه های مربوطه پرداخت می شود ولی مراجعین دیگر می‌بایست بر اساس معیار پرداخت هزینه‌های مشاوره که مصوبه‌ی وزارت کار و امور اجتماعی است تقبل هزینه نمایند. 
 
مشاور و پژوهشگر حوزه کارآفرینی سازمان همیاری اشتغال جهاد دانشگاهی استان البرز در پایان با اشاره به تأثیر مشاوره برای افراد معرفی شده از سوی کمیته امداد اظهار کرد: حمایت و کوشش مدیران و کارکنان کمیته امداد در ایجاد مشاغل پایدار و توانمندی مرکز مشاوره جهاد دانشگاهی، باعث ایجاد هم افزایی بیشتر شده و بر مهارتها و اندیشه ها و آینده نگری با شایستگیهای افراد مددجو بسیار تأثیر گذاشته و ماندگار خواهد بود./ح
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار