به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران ؛ آسوشيتدپرس در ادامه مي نويسد: وابستگي آژانس بين المللي انرژي اتمي در تحقيقات خود در مورد فعاليت هسته اي ايران به اطلاعات آمريكا و همپيمانانش بدگماني و شك و ترديد را در جامعه بين الملل افزايش داده و يادآور ادعاهاي دروغين يك دهه قبل آمريكا در مورد توليد سلاح هاي كشتار جمعي در عراق است.
با توجه به اتهاماتي كه آمريكا از آن ها جهت توجيه تجاوز به عراق استفاده كرد، بيشتر كشورهاي جهان به اطلاعات ارائه شده از سوي سرويس جاسوسي آمريكا در مورد توليد تسليحات كشتار جمعي ، با ديده ترديد نگاه مي كنند، زيرا بعدها مشخص شد عراق چنين تسليحاتي نداشت، سرويس هاي جاسوسي اي كه در مورد عراق اطلاعات مخدوش ارائه مي كردند، اكنون تلاش هاي آژانس بين المللي انرژي اتمي براي ارائه يافته هاي معتبر در مورد ايران پيچيده مي كنند.
آژانس بين المللي انرژي اتمي تأكيد دارد كه اطلاعات اين نهاد در مورد برنامه هسته اي ايران از منابع گسترده اي اخذ مي شود، اما آسوشيتدپرس مطلع شده است كه حدود 80 درصد اطلاعات آژانس از منابع آمريكايي و متحدانش گرفته مي شود. دو مقام آژانس بين المللي انرژي اتمي، كه رقم 80 درصد را به آسوشيتدپرس خبر داده، مدعي شده است آژانس مجبور است به اطلاعات منتقدان (دشمنان) ايران - يعني آمريكا، اسرائيل، انگليس، فرانسه و آلمان- بيش از پيش تكيه كند، زيرا تهران از همكاري با بازرسان بين المللي خودداري مي كند.
اين دو مقام مسئول آژانس نخواستند نامشان فاش شود زيرا اجازه ندادند اطلاعات طبقه بندي شده را افشا كنند، اين اولين باري است كه ارزيابي آن ها به صورت درصد ارائه مي گردد.
همه اين پنج كشور ايران را متهم به ساخت تسليحات اتمي مي كنند و در اين بين اسرائيل و آمريكا نيز استفاده از زور را در صورتي كه ديپلماسي نتواند تهران را وادار به تعطيلي برنامه هسته اي اش كند، به عنوان آخرين راه حل منتفي نمي دانند، فرانسه و آلمان از پيوستن به آمريكا براي اشغال عراق خودداري كردند و اصرار داشتند كه اطلاعات آمريكا در مورد برنامه تسليحاتي صدام جامع و فراگير نيست.
سرويس هاي اطلاعاتي كشورهاي ديگري مانند پاكستان، چين يا روسيه نيز در مورد ايران اطلاعاتي جمع آوري مي كنند اما آن ها معترفند كه دولت ها يا افرادشان در گذشته تجهيزات و يا دانش هسته اي را در اختيار ايران قرار داده اند تا تهران برنامه هسته اي خود را توسعه دهد.
امروز، بنا به دلايل سياسي آن ها تمايلي به ارائه اين اطلاعات به آژانس بين المللي انرژي اتمي، ندارند، آنها آژانس را بيشتر يك سازمان فني مي دانند نه ناظر منع گسترش تسليحات اتمي سازمان ملل متحد، نقشي كه آژانس بيشتر در مورد ايران برعهده گرفته است. اين امر باعث شد، آمريكا و متحدانش منابع اصلي تأمين اطلاعات آژانس بين المللي انرژي اتمي باشند.
منتقدان آژانس بين المللي انرژي اتمي با اشاره به مسئله رسوايي عراق هشدار مي دهند كه اطلاعاتي كه توسط دشمنان تهران ارائه مي شود، ممكن است در بهترين حالت نادرست و در بدترين حالت هموار ساختن راه براي حمله احتمالي به ايران باشد. هانس بليكس، رئيس سابق آژانس بين المللي انرژي اتمي در ماه مارس در جمع خبرنگاران در دوبلين گفت: خاطرات شكست و اشتباهات استراژيك در عراق به حد كافي جدي گرفته نشده است، "اكنون هيچ مدركي وجود ندارد که ایران سرگرم تولید سلاح هسته ای است.علی اصغر سلطانیه نیز در پاسخ به سئوالاتی در مورد اطلاعاتی که اساس اتهامات علیه ایران بر آنها استوار است از کشورهای جهان خواست به "درس هایی که از مسئله عراق " گرفته شده، توجه کنید.
اگر چه از اورانیوم غنی سازی شده برای هسته کلاهک های هسته ای استفاده می شود، اما ایرانی ها تا کنون اورانیوم را تا درجه ای که برای سوخت هسته ای ، پزشکی و علوم مناسب باشد غنی سازی کرده اند.
اتهامات آژانس بین المللی انرژی اتمی
آژانس در گزارش ماه نوامبر سال 2011 خود گفت: به نظر می رسد ایران آزمایش هسته ای انجام داده و همچنین مدل کامپیوتری ساخت کلاهک هسته ای را تهیه کرده است. آژانس همچنین مدعی شده ایران برای آزمایش سلاح هسته ای ونیز تولید یک صفحه هسته ای برای موشک شهاب 3 کارهای مقدماتی را صورت داده است.
آژانس مدعی است ممکن است این کارها همچنان ادامه داشته باشد. اما ایران و حامیانش آژانس را به چالش کشیده واز این نهاد می خواهند اطلاعات خود را در اختیار عموم مردم جهان بگذارند تا جهان بتواند این اتهامات را بررسی کند.
اما آژانس اعلام كرده است که اطلاعات مربوط به کشورهایی را که اطلاعات خود را در اختیار آژانس می گذارد، به صورت سری نگه دارد. بنابراین ارزیابی ها در مورد نیات و اهداف ایران خیلی قابل اعتماد نیست، و بسیاری از کشورها پس از افتضاح عراق حاضر نیستند به آن توجهی کنند.