به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران مصطفی رضوانی پور دانشجوی کارشناسی ارشد پژوهشگاه مواد و انرژی و مجری این طرح با بیان این خبر گفت: همزمان با افزایش جمعیت، میزان استفاده از پلاستیکها و در نتیجه تولید ضایعات پلاستیکی به طور چشم گیری در حال افزایش است. از طرفی روشهای مرسوم دفع ضایعات پلاستیکی مانند سوزاندن پلاستیکها در زباله سوزها، دفن آنها در زمین و یا رها کردن آنها در طبیعت، به دلیل مشکلات زیست محیطی و هزینههای بالای آنها روش مؤثری برای حل مشکلات ناشی از این ضایعات نمیباشد.
وی در ادامه گفت: در این روش به منظور بازیافت شیمیایی ضایعات پلاستیکی و همچنین برای انجام بهتر واکنش و کنترل محصولات حاصل از واکنش پیرولیز، از کاتالیستهای اکسیدی مانند آلومینا، سیلیکا، گل قرمز و غیره استفاده گردید.
وی اضافه کرد: در این روش آزمایشها با استفاده از طراحی مناسب راکتور مورد نیاز از جنس فولاد زنگ نزن و بدون همزن به حجم 28/6 لیتر در شرایط نیمه پیوسته انجام شد که در تمام آزمایشها حدود 95 درصد از مواد اولیه ضایعاتی پلاستیکی به مایعات هیدروکربنی تبدیل شدند که نتایج حاصل از آنالیز محصولات بدست آمده از واکنش پیرولیز نشان داد خواصی مشابه سوختهای مرسوم نظیر بنزین، دیزل و نفت سفید داشتند. محصولات گازی و مایع بدست آمده میتوانند به عنوان جایگزین سوختهای فسیلی و یا به عنوان مواد شیمیایی با ارزش در واحدهای صنعتی پایین دستی مختلف استفاده شوند.
انتهاي پيام/