محمد حسين فاتحي کارشناس اقتصادي در گفتگو با
خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران با بيان مطلب فوق گفت: در کشورهاي آسيايي و آفريقايي که از نظر جمعيتي رو به رشد هستند و عامل سرمايه به اندازه نياز در اختيار ندارد تا از منابع طبيعي خوب خود بهره کافي را ببرند، موضوع ورود سرمايه هاي خارجي مطرح شد.
وي افزود: در کشور نيز توجه به سرمايه گذاري خارجي شده به طوريکه در قوانين برنامه امتيازهاي زيادي مانند معافيت هاي مالياتي، امکان خروج کالاهاي توليد شده وجود دارد.
فاتحي بيان داشت: در حال حاضر به لحاظ منابع و عوامل توليد در کشورهاي منطقه (آسياي ميانه) سرآمد هستم و همچنين به دليل ميانه در ثبات سياسي با کشورهاي آسيايي ميتوانيم براي سرمايه گذاران خارجي مزيت هاي فراواني را به لحاظ توليدي و تجاري ايجاد کنيم.
وي افزود: علاوه بر مصرف داخلي دروازه اي براي کشورهاي آسيايي ميانه نيز هستيم، به طوريکه اين موضوع ميتواند عاملي براي افزايش انگيزه سرمايه گذاران خارجي شود.
فاتحي با بيان اينکه هميشه تجارت به عنوان موتور توسعه و سرمايه هاي مورد نياز آن به عنوان خوراکي براي توليد و تجارت در تئوري توسعه مطرح شده افزود: اقدامات دولتي بيشتر در زمينه تحقيقاتي بوده که در عوارض و ورود نهادها بوده که کافي نيست.
وي خاطرنشان کرد: معمولا سرمايه گذار خارجي در جايي ورود پيدا ميکند که امکان صادرات کالا به کشورهاي اطراف مهيا باشد به طوريکه شرکت هاي چند مليتي که وابسته به کشورهاي اروپايي و امريکايي هستند اولين چيز براي تصميم گيري سرمايه گذاري مستقيم منافع شرکت و بخش هاي سياسي بين المللي است.
انتهاي پيام/