بر آنیم تا در این مجال، قطعاتی کوتاه و بلند از کتاب وحی را با نگاهی به انعکاس آن در ادبیات پارسی، پیشکش طالبان حق و جوینگان حقیقت کنیم تا چه قبول افتد و چه در نظر آید.

مجله شبانه باشگاه خبرنگاران،
آیه ۳ سوره یوسف

نَحْنُ نَقُصُّ عَلَيْكَ أَحْسَنَ الْقَصَصِ بِمَا أَوْحَيْنَا إِلَيْكَ هَذَا الْقُرْآنَ وَإِن كُنتَ مِن قَبْلِهِ لَمِنَ الْغَافِلِينَ

ما نیکوترین سرگذشت را به موجب این قرآن که به تو وحی کردیم بر تو حکایت می‌کنیم و تو قطعا پیش از آن از بی‌خبران بودی

چه سعادتی است که خداوند عالمیان می خواهد نیکوترین قصه های جهان را برای ما در قهوه خانه عالم حکایت کند، و آن قصه پرداز جهان شنوندگان را چنان گرم میکند که قهوه هایشان سر بر جای می ماند.

معین الدوله هروی معروف به ملامسکین در تفسیر معروف خود حدائق الحقایق بیست و شش وجه برشمرده است تا نشان دهد که چگونه این سوره بهترین داستانها است.

این داستان از نظر تقسیم بندی های رایج ادبیات جهان می تواند به عنوان یک داستان کوتاه تلقی شود.

داستان کوتاه داستانی است که برشی از یک زندگی را به تصویر می آورد یا تجربۀ بزرگی از عشق یا دیگر هیجانات عاطفی را در زندگی نقل می کند.



در غرب داستانهای کوتاه بیشتر جنبه اخلاقی و اجتماعی دارد و داستان کوتاه نویسان معروفی چون گی دو موپاسان، ناتانیل هوثورن، چخف و اُهنری هر یک در داستانهای کوتاه خود به نوعی یک مشکل اجتماعی یا اخلاقی را طرح می کنند بدین امید که آن مشکل که در داستان پیش آمده است کسی را در زندگی پیش نیاید.

البته داستانهای کوتاه عرفانی و دینی نیز در ادبیات شرق و غرب رواج داشته است.

 داستان تمثیلیِ دینی را اروپاییان پارابِل (Parable) می گویند، مانند پارابل های بسیار زیبایی که در انجیل حضرت عیسی آمده است. داستان حضرت یوسف هم ازین نمونه هاست.

برای مشاهده مجله شبانه اینجا کلیک کنید
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار