معاون پيشگيري ستاد مبارزه با قاچاق کالا گفت: از عرضه کنندگان چاي مي خواهيم به خاطر منافع‌ آني، سلامت شهروندان را به خطر نيندازند و متاسفانه اکنون بازار شمال غرب کشور را چاي خارجي با بسته بندي خارجي گرفته که مضر است.

به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، ابويي تاکيد کرد: چاي از محصولات راهبردي براي کشور است و در سبد همه خانوارها جاي دارد و از کالاهاي پرمصرف داخلي محسوب مي شود.

معاون ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: مصرف سالانه چاي به طور ميانگين 110 هزار تن است.

وي افزود: در سه دهه اخير در بحث کشت و فرآوري طوري کار شده است که هميشه روند کاهشي کشت و توليد را نشان مي دهد، کشاورزان هم انگيزه خوبي براي چاي کاري ندارند،
کارخانه هاي چاي بازسازي نشده و 70 تا 80 درصد آنها از کار افتاده است و بقيه هم فناوري قديمي دارند که کيفيت عمل آوري چاي را کاهش مي دهد.

وي افزود: اين مسائل و روند باعث شده است مصرف داخلي را با خروج ارز تأمين کنيم، واردات چاي هم با پديده قاچاق روبروست و بخش مهمي از 45 هزار تن چاي خارجي، قاچاقي وارد شده است.

وي افزود: البته واردات به طور کامل حذف نمي شود و براي رقابت هم مقداري واردات انجام مي گيرد و تلاش مي کنيم آن طرح مطلوب را طوري تهيه کنيم تا قابليت اجرايي و تحقق هم داشته باشد.

ابويي گفت: ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز هم براي کوتاه مدت و هم براي بلند مدت برنامه دارد و در کوتاه مدت و ميان مدت بايد واردات را قانوني کنيم و قاچاق حذف شود./س
برچسب ها: چای ، اقتصاد ، واردات
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار