
نگهداردر گفتگوبا خبرنگار باشگاه خبرنگاران مازندران گفت: تأمین مواد غذایی مورد نیاز دام 80 درصد هزینههای واحدهای تولیدی را شامل میشود.
وی افزود: یکی از روشهای رایج برابر استاندارد روز فراهم کردن علوفه غنی شده مورد نیاز دام از طریق احداث سیلوی علوفه خشبی است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران مهمترین اصل نگهداری مواد سیلوشونده تخمیر طبیعی را مواد علوفهای در شرایط غیرهوازی عنوان کرد.
نگهدارافزود: یکی از مهمترین روشها استفاده از سیلو که پس از مصرف اکسیژن موجود توسط گیاه امکان مجدد بازگشت اکسیژن مهیا نباشد با انجام مراحل سیلاژ و فعالیت میکرو ارگانیزمهای مفید بوده که باعث افزایش اسید لاکتیک و داشتن سیلاژ مناسب میشود.
به گفته وی: سیلاژ یکی از روشهای مناسب برای ایجاد ارزش افزوده، بهبود و افزایش منابع غذایی و جلوگیری از ضایعات مواد غذایی است که میتوان یک غذای پر رطوبت و تخمیر شده که مورد تغذیه نشخوارکنندگان به خصوص گاو و گوسفند قرار گیرد
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت : در فرایند سیلاژسازی میتوان معمولاًً محصولات علوفهای شامل غلات، ذرت، جو، سورگوم و یا از دیگر غلات با استفاده از گیاه سبز نه فقط قسمت دانهای تهیه کرد.
نگهدار افزود : روند توسعه سیلاژ علوفهای در واحدهای تولیدی در سال جاری تا سقف 25 درصد افزایش یابد./س