پوشش‌هاي بيمه‌اي منظم ، انضباط بيشتري در بهبود اوضاع کشاورزي در کشور به همراه دارد.


خورشيدي کارشناس اقتصادي در گفتگو با خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران گفت: کشاورزي بخش استراتژيک و راه بردي در هر کشور به حساب مي‌آيد و کشورهاي پيشرفته که داراي موفقيت‌هايي در اين زمينه هستند به استعداد راهبردي توجه مي‌کنند به همين خاطر بايد از بخش کشاورزي حمايت و پشتيباني شود و حمايت تسهيلاتي يکي از راه‌هاي موثر باشد.
وي افزود: سياست‌هاي قبل اساسا جنبه حمايتي براي کشاورزان نداشته و بعد از انقلاب توجهات زيادي به اين حوزه شده است ولي سوء مديريت به اين حوزه خدشه وارده کرده است. البته تشکيل جهاد کشاورزي در اين راه بسيار موثر بوده ولي در حال حاضر اين بخش آن طور که بايد حمايت نمي‌شود و بايد با برنامه‌ريزي توجه به طرح آمايش سرزميني آن هم به شکل منطقه‌اي و با سنجش استعدادها بخش کشاورزي را متحول کرد.
وي در ادامه به استعدادهاي خوب اين حوزه اشاره کرد و گفت: با اينکه کشور ما نيمه خشک است ولي استعدادهاي زيادي در بخش کشاورزي وجود دارد که نيازمند برنامه مناسب مي‌باشد. دولت بايد با برنامه‌ريزي دقيق و ايجاد تسهيلات مناسب بخش کشاورزي را رونق دهد. مخصوصا در زمينه فروش کالاهاي اين بخش به ياري کشاورزان بيايد همچنين مردم بايد ياد بگيرند توليدات کشاورزي را به قيمت واقعي بازار بخرند و انتظار نداشته باشند که حالت يارانه‌اي داشته باشد چون فضاي يارانه‌اي که دولت ايجاد مي‌کند به کشاورز اجازه قيمت گذاري و فروش مناسب را نمي‌دهد.
گفتني است: که واسطه‌ها دراين حوزه به طور خيلي گسترده فعال هستند و بايد با آنها مبارزه شود.
وي تصريح کرد: در گذشته تسهيلات به کشاورزان داده مي‌شد و بانک کشاورزي مختص کشاورزان جامعه تاسيس شده بود ولي اين بانک نتوانست به شکل منطقي با مسائل بخش کشاورزي رو به رو شود چون تسهيلات مديريت شده نبوده و به طور کامل جذب کشاورزي نشده است.
بخش خرده پاي کشاورزي در کشور ما بخشي فقير است و منابع و تسهيلات در بخش توليد به کار نمي‌رود.
وي در مورد استفاده نشدن از تسهيلات در راه درست گفت: بايد تسهيلات مديريت شده در اختيار کشاورزان قرار گيرد. مکفي نبودن سبب هدر رفتن اين منابع مي‌شود.
وي گفت: در شرايط اضطراري، خشکسالي کشاورزان حمايت مي‌شوند ولي مي‌توان پوشش‌هاي بيمه‌اي ايجاد کرد تا منظم‌تر و حساب‌ شده‌تر به اوضاع کشاورزي رسيدگي شود و بخش کشاورزي خود هم مشارکت کند.
اين کارشناس اقتصادي گفت: کشاورزي بخشي اقتصادي است و بايد روي پاي خودش بايستد. منتها بايد شرايط زيستي برايش فراهم کرد.  کشاوزي به خاطر ستم تاريخي که به او شده و شرايط آب و هوايي کشور بايد مورد حمايت قرار گيرد تا به اين بخش استراتژيک کمک شود.
وي در پايان گفت: بايد به تمام نقاط کشور کمک شود. مناطق حاصل خيز شمال کشور چون بازدهي زياد دارد و مناطق حاشيه کوير که طبيعت براي کشاورزان مساعد نيست بايد مورد حمايت بيشتري قرار گيرند./ک
برچسب ها: کشاورزی ، نظم ، بیمه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار