به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران از سنندج، میمنتآبادی، قائم مقام رئیس سازمان و مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری کردستان گفت: در حال حاضر در حوزه صنایع دستی 34 رشته پویا در استان داریم که با توجه به ارزشمند بودن آنها در بسیاری از این رشته ها، محصول صنعتگران توسط افراد بومی و غیربومی پیشخرید میشود.
وی با بیان اینکه 21 رشته از این تعداد بومی و خاص استان است، گفت: در حال حاضر 30 تعاونی فعال و غیرفعال دارای اتحادیه نیز در استان وجود دارد که در حوزه صنایع دستی فعالیت میکنند و این اداره کل با همکاری اتحادیه صنایع دستی استان برای فعال نمودن تمامی تعاونیها برنامه ریزی می کنند.
وی فروش ارزان صنایع دستی استان را از مهمترین موانع سد راه توسعه این صنعت در کردستان برشمرد و گفت: دسترنج صنعتگران ما با ارزانترین قیمت فروخته میشود در حالی که همین اجناس در آن طرف مرز با قیمتی 2 و 3 برابری به مشتری عرضه میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان به فعالیت 65 هزار صنعتگر در استان اشاره کرد و گفت: 87 درصد از صنعتگران استان خانم هستند و بخشی از آنها را زنان سرپرست خانوار تشکیل میدهند.
میمنت آبادی، با بیان اینکه در سال گذشته دهها میلیارد ریال تسهیلات برای مشاغل خانگی به استان اختصاص داده شده بود، اذعان کرد: سهم این اداره کل باوجود اینکه به صورت مستقیم با صنعتگران صنایع دستی درگیر است، تنها 100 میلیون تومان بوده است.
وی با اشاره به اینکه، با این میزان تسهیلات زمینه ایجاد اشتغال 30 نفر را فراهم می شود، خاطرنشان کرد: در سال گذشته 12 اثر از صنایع دستی استان نشان مرغوبیت کالای کشوری و 6 اثر نیز مهر اصالت یونسکورا دریافت نمودند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان به برپایی 15 نمایشگاه صنایع دستی در ایا نوروز امسال اشاره کرد و گفت: این نمایشگاه ها در قالب 500 غرفه در سطح استان برای مهمانان نوروزی برپاشد که با استقبال خوب مسافران نوروزی همراه بود./س