مدیرعامل بانک مهر اقتصاد عنوان کرد: با توجه به تورم موجود، برای بانک‌های دولتی سود ۲۲ درصد و برای بانک‌ها و موسسات پولی غیردولتی نیز ۲۲ تا ۲۴ درصد از سوی بانک مرکزی در نظر گرفته شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ مصطفی نتاج در هفتمین نمایشگاه بین المللی بورس، بانک و بیمه تهران در نشست خبری اظهار داشت: حجم کل نقدینگی عدد ثابتی است و خود موسسات پولی و بانکی نمی توانند افزایشی در این حجم ایجاد کنند، بنابراین تاکید داریم که بانک مرکزی به عنوان نهاد نظارتی بر بانک‌ها، موسسات پولی و بانکی غیر دولتی را از موسسات دولتی جداگانه ببینند.

وی با بیان این‌که سود سپرده‌های بانکی توقعات سپرده گذاران را برآورده نمی‌کند، گفت: به همین دلیل سپرده‌ها از بلند مدت به سمت کوتاه مدت رفته است.

مدیر عامل بانک مهر اقتصاد با بیان این که‌ ریسک موسسات پولی و بانکی غیر دولتی بالاتر از موسسات پولی دولتی است، گفت: بنابراین لازم است تا نرخ سود سپرده‌ها در موسسات غیر دولتی بالاتر در نظر گرفته شود.

مدیر عامل بانک مهر اقتصاد گفت: با توجه به شرایط تورم در کشور سود 22 درصد برای بانک‌های دولتی و برای بانک‌ها و موسسات پولی غیر دولتی نیز 22 تا 24 درصد از سوی بانک مرکزی در نظر گرفته شود.

وی با بیان اینکه‌ طبق الزامات نظام بانکی موسسات پولی و بانکی تنها می‌توانند تا 60 درصد از سرمایه خود را به تسهیلات اختصاص دهند، گفت: این‌که ما بخواهیم بانک‌ها را تحت فشار بگذاریم که تنها 60 درصد از سرمایه خود را به اعطای تسهیلات اختصاص دهند، موجب می‌شود که مشارکت کاهش پیدا کند.

نتاج ادامه داد: این درحالی است که ما به عنوان وکیل سپرده‌گذاران لازم می‌دانیم که در شرایط اقتصادی فعلی کشور  تسهیلات بیشتری در اختیار بازار سرمایه و تولیدکنندگان قرار دهیم و به همین دلیل از مسئولان ذیربط می‌خواهیم قوانینی وضع کنند که شرایط آسان‌تر شود.

وی تاکید کرد: در شرایطی که اقتصاد نوسان داشته، مخصوصا در دهه اخیر، لازم است بازنگری در قوانین داشته باشیم، چرا که اقتصاد کشور ما بانک محور است و بخش قابل توجهی از فعالیت‌های اقتصادی ما با بانک‌ها مرتبط است.

مدیرعامل بانک مهر اقتصاد در پاسخ به این سوال که ارزیابی شما از روند ارزی در بانک مرکزی و این که نرخ‌های متفاوتی از ارز مطرح می‌شود چیست، گفت: ما در این حوزه فعالیت نداریم، اما به عنوان یک کارشناس اقتصادی می‌توانم بگویم باید برای نرخ ارز یک روند تدریجی در نظر بگیریم و نرخ‌های مختلفی وجود داشته باشد، به این ‌گونه که به صورت تدریجی نرخ ارز مرجع و مبادله‌ای و بازار به یکدیگر نزدیک شوند، یعنی در فاز اول نرخ ارز مرجع، نرخ ارز مبادله‌ای و بازار یکی شود و در نهایت نرخ ارز مرجع حذف شود، البته این روند یک پروسه پنج ساله را می‌طلبد.

نتاج همچنین درباره تخلفات ارزی برخی از بانک‌ها گفت: بانک مرکزی با متخلفان این موضوع برخورد کرد، چرا که استفاده از ارزهایی که قرار بود در جای دیگری هزینه شود، مشکلات زیادی را برای جامعه به بار آورد، اما این برخورد نظارتی لازم بود که قبل از وقوع این اتفاقات انجام می‌شد، چرا که وقتی که یک قتل اتفاق می‌افتد و سپس قاتل جریمه می‌شود، دیگر مقتول زنده نمی‌شود و اتفاقی است که هزینه‌های زیادی داشته است.

نتاج در مورد پذیره نویسی بانک متبوعش گفت: قرار بود در سال 91 پذیره نویسی و فروش سهام محقق شود، اما این کار صورت نگرفت و ما در سال 92 تمام تلاش خود را می‌کنیم که هر چه سریع‌تر پذیره نویسی انجام شود و پس از آن تابلوی بانک مهر اقتصاد در 800 شعبه جایگزین موسسه اعتباری مهر خواهد شد و همچنین به شبکه شتاب می‌پیوندیم.

مدیر عامل بانک مهر اقتصاد در مورد معوقات بانکی نیز تصریح کرد: در حال حاضر موسسات پولی و بانکی که تسهیلات قرض الحسنه پرداخت می‌کنند، تقریبا بیشتر پول آنها به بانک‌ها برمی‌گردد، اما متاسفانه آمارها نشان می‌دهد که منابع قرض الحسنه در حال کاهش است و در همین راستا نیز تسهیلات قرض الحسنه کاهش می یابد و این سنت حسنه قرض الحسنه تحت‌الشعاع کاهش سپرده‌های قرض الحسنه قرار گرفته است.

نتاج در مورد توجه و نظارت بر معوقات بانکی در بانک مهر اقتصاد گفت: ما برای ارائه تسهیلات سه موضوع «طرح توجیه مناسب»، «اعتبار سنجی فرد یا موسسه وام گیرنده» و «تضمین‌های مناسبت» مورد توجه قرار می دهیم، زیرا می دانیم که ریشه معوقات بانکی در یکی از این موارد است و ما برای جلوگیری از این امر در هنگام ارائه تسهیلات توجه زیادی داریم.

وی سرمایه بانک مهر اقتصاد را 410 میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: از این مبلغ قرار است 210 میلیارد تومان با پذیره نویسی در فرابورس جذب شود، همچنین آخرین سود هر سهم در سال 91 را حدود 25 درصد عنوان کرد./س
برچسب ها: بانک ، مهر ، اقتصاد
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار