به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران، گلوبال ريسرچ مي نويسد: هدف اسرائيل از حملات هوايي گسترش درگيريها، تضعيف پيشرفت-هاي سوريه، تحريک ايران و سوريه و درنهايت بهانه تراشي براي مداخله نظامي امريكا است.
اوايل امسال نيز اسرائيل به بهانه تکراري ممانعت از ارسال سلاح به سوريه حمله كرد. درواقع "گروه هاي تروريستي" كه اسرائيل از آن سخن مي گويد را خود اسرائيل، امريكا و عربستان سعودي حمايت و رهبري ميكنند. اقدامات اين گروه ها در واقع دسيسه دولت هاي مذكور براي ضربه زدن به ايران و سوريه است.
"سيمور هرش"، روزنامه نگار برنده جايزه پوليتزر، در مقاله 2007 خود در نيويورك با نام "جهت گيري دوباره" مي نويسد: "دولت بوش تصميم دارد براي تضعيف ايران اولويت هاي خود را در اين منطقه بازنگري كند. در لبنان نيز به كمك عربستان كه كشوري سني است دست به عمليات هاي مخفيانه زده تا حزبالله را متزلزل نمايد. همچنين دولت امريكا عمليات هاي مخفيانه زيادي را عليه ايران و سوريه انجام داده است. نتيجه اين فعاليتها تقويت گروه هاي افراطي است كه ديد نظامي نسبت به اسلام دارند و دشمن امريكا و طرفدار القاعده هستند."
علاوه بر اين، مقامات سعودي عقيده داشتند: مي بايست براي مخفي نگه داشتن نقش شان در حمايت از اقدامات امريكا و اسرائيل در منطقه رويكرد محتاطي را پيش گيرند.
با توجه به رابطه قديمي و مستند ميان اسرائيل و مسلح كردن گروه هاي تروريستي بايد گفت كه توجيهات اين دولت براي حمله به سوريه پوچ و سطحي است. در واقع فشاري كه درحال حاضر از سوي اسرائيل و تركيه بر سوريه اعمال مي شود بخشي از برنامه اين دولت براي كاهش فشاري كه گروه هاي تروريستي شكست خورده در سوريه متحمل شده اند. اين گروه هاي تروريستي را خود غرب، اسرائيل، عربستان و قطر مسلح و تجهيز كرده اند.
موسسه بروكينگز، بعنوان اتاق فكر سياست خارجي امريكا، طرح هايي را براي ضربه زدن به ايران و سوريه ارائه مي دهد و در مقاله اي با نام "برآورد گزينه هاي تغيير رژيم" مي نويسد كه چگونه تلاش هاي اسرائيل در جنوب سوريه به همراه كارشنيهاي تركيه براي استقرار سربازان و تسليحات در مرزهايش با سوريه منجر به ضربه زدن به اين كشورها ميشود:
البته حملات هوايي در سوريه از استقرار نيرو گذشته و نشان دهنده شدت نااميدي غرب در انتخاب عظيم ترين شيطان اش-اسرائيل- براي دخالت تدريجي در اوضاع سوريه است؛ همانگونه كه در مورد حمله به ايران نيز برنامهريزي كرده بودند. اسرائيل در واقع نقش "آدم بد" را ايفا ميكند.
هرجا غرب بخواهد درگيري به راه بياندازد، اسرائيل پيشگام است. با بمباران سوريه اميد داشتند كه به شدت درگيري بيافزايند و اين همان برنامه دخالتي است كه غرب از دو سال پيش با ايجاد درگيري هاي خشونتآميز سوريه طرح ريزي كرده بود.
حال هدف سوريه و هم پيمانانش بايد جلوگيري از تجاوز اسرائيل و درگيريهاي بيشتر باشد. اگر نيروهاي تروريستي ناتو تا اين حد ضعيف هستند و قادر به انجام طرحهاي استراتژيك و تاكتيكي نيستند، باگذر زمان خود به پايان خط ميرسند. اين شكست ناتو آغاز افول اين سازمان و زوال منافعِ غربِ وابسته به ناتو خواهد بود.
اقدامات بعدي اسرائيل براي برانگيختن خشم ايران و سوريه هم نافرجام خواهد ماند زيرا اين رژيم نه براي مردم خويش و منافع شان بلكه براي منافع تشكيلات خارجي كار مي كند. مردم اسرائيل بايد بدانند كه دولت آنان در خدمت منافع ايشان نيست .