به گزارش
گروه استانهای باشگاه خبرنگاران ،محمدرضا همتی"، با تاکید بر اینکه هر سال در ابتدای سال کنترل دام را داریم، افزود: یکی از وظایف ما تعیین تقویم کوچ و تاریخ ورود عشایر است که هر سال با هماهنگی استانهای جنوبی یا قشلاقی مانند خوزستان و ایلام و همچنین استانهایی همچون کرمانشاه و لرستان جلسات هماهنگی برای تعیین تقویم کوچ برگزار میشود.
وی ادامه داد: تقویم کوچ ما برای ورود عشایر از مناطق قشلاقی 15 اردیبهشت ماه بوده و اوایل سال هم حدود 10 اکیپ ثابت و سیار در سطح شهرستانهای جنوبی استان برای کنترل ورود دام عشایری مستقر میشوند.
همتی اعلام کرد: به جهت شرایط آب و هوایی در منطقه خوزستان و تغییر در شکل کوچ عشایر که با خودرو انجام میشود، هر سال با کوچ زودرس مواجه هستیم.
وی خاطرنشان کرد: با آموزش و اطلاع رسانی به عشایر، باید آنها را وادار کنیم تا در زمان مناسب وارد استان شوند و عشایر هم تا حدودی همکاری کردند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان درباره دام مازاد عشایر نیز گفت: عشایر استان هزار و 300 خانوار با 45 هزار راس دام مجاز هستند اما هم اکنون با حدود 300 هزار راس واحد دامی مازاد روبرو هستیم.
همتی اظهار کرد: یکی از برنامههای ما این است که پروانههای دامی عشایر را کنترل کرده و با دامهای غیرمجاز برخورد کنیم تا فشار دام بر مراتع کاهش یابد.
وی عنوان کرد: تنها دام عشایری نداریم و در سطح روستاها نیز با مازاد دام در مراتع مواجه هستیم که صرفه اقتصادی نگهداری دام موجب این مازاد شده است. تلاش ما این است که به سمت روند مطلوبی حرکت کنیم در حال حاضر هم اعتقاد داریم که وضعیت مطلوبی در عرصه دام و مراتع استان نداریم.
همتی خاطرنشان کرد: دام مازاد روستایی و عشایری در استان وجود دارد، اما بخش اعظم آن به دام روستایی مربوط میشود.
منبع:خبرگزاری ایسنا