حسن خسروجردی در گفتگو با
خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، از ساخت پالایشگاه های کوچک با مقیاس کوچک توسط بخش خصوصی در برخی از کشورها خبرداد و گفت: در حال حاضر با یکی از کشورهای آفریقایی با ساخت پالایشگاه کوچک مقیاس در خاک کشورش موافقت شده و قرارداد ساخت این پالایشگاه به امضاء رسیده است.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی ایران، تصريح كرد: از آنجا که احداث پالایشگاه های کوچک در کشور صرفه اقتصادی دارد بنابراین اتحادیه صادرکنندگان نفت پیشنهاد مبنی برساخت پالایشگاه های کوچک را به وزیر نفت داده بود که مورد تایید وزراتخانه قرار گرفت.
وی ظرفیت مجموع پالایشگاههای کوچک که در اکثر کشورها ساخته می شود را 200 هزار بشکه اعلام کرد و گفت: ظرفیت خوراک پالایشگاههای با مقیاس کوچک حدود 10 تا 20 هزار بشکه در روز است .
خسروجردي تصريح كرد: در سالجاري احداث پالايشگاههاي كوچك را در برخي از كشور در سرلوحه كاري خود قرار داده ايم و بزودي مراحل عملياتي اين طرح شروع خواهد شد.
وي اضافه کرد: خوشبختانه دولت و بخش خصوصی تعامل خوبی دارند و یکی از راهکارهایی که موجب دور زدن تحریمهای نفتی مي شود احداث پالایشگاههای کوچک است که بخش خصوصی میتواند در احداث این پالایشگاهها پیشقدم شود.
خسروجردي افزود: برنامه ریزی کردیم که پالایشگاه های کوچک را دراطراف کشورهای سیستان و بلوچستان و دریای عمان بسازیم و سرمایه گذاری ها را در این بخش ها صرف کنیم. و با همکاری بخش دولتی و خصوصی نفت را تبدیل به فراورده کرده و یک میلیون بشکه در روز صادر کنیم.
رئيس اتحاديه صادركنندگان فرآورده هاي نفت، گاز و پتروشيمي، با بيان اينكه بخش خصوصي مي تواند در زمينه صادرات نفت خام نيز نقش به سزايي داشته باشد، افزود: اتحاديه هم مشتري خاص خود و هم چندين شركت همكار دارد كه مي تواند بستر عمليات فروش نفت خام را فراهم كند.
خسروجردي، با بيان اينكه واگذاري بخشي از صادرات نفت به بخش خصوصي منافع زيادي را براي كشور به دنبال خواهد داشت، خاطر نشان كرد: قطعا با واگذاري ها به بخش خصوصي پول بيشتري دريافت كرده و مسير سخت تحريم ها و قرارگرفتن در ليست سيا نيز به راحتي طي مي شود.
وي، با بيان اينكه به راحتي مي توانيم شركت هاي ايراني را فعال كرده و تحريم ها را خنثي کنيم، ادامه داد: دست اندركاران نفت مي بايست موقعيت متفاوت بخش خصوصي را براي ارزآوري باور كنند و روشي را كه كشور را دچار خسارت مي كند، طي نكنند.
رئيس اتحاديه صادركنندگان فرآورده هاي نفت، گاز و پتروشيمي، با بيان اينكه مي توان با اعتماد به بخش خصوصي از بحران عبور كرد، گفت: اتحاديه اقدام به تشكيل سه كنسرسيوم كرده، ضمن اينكه بانك ها نيز در كنار كنسرسيوم در راه رسيدن به اهداف اتحاديه همكاري مي كند.
وی با تاكيد براينكه مشكل بانكي از چالش هاي ديرينه اتحاديه صادركنندگان فرورده هاي نفتي است خاطرنشان کرد: اتحادیه صادرکنندگان تمام راهکارها را بررسی کرده و در داخل کشور بانک مرکزی برای رفع این مشکل با بانک پایلوت به توافق رسیده که متاسفانه بخش حقوقی بانک ها این موضوع را نپذیرفته و در حال حاضر اتحادیه صادرکنندگان با چالش روبه رو است.
خسروجردي با اشاراه به كاهش 26درصدي صادرات فراورده هاي نفتي در سال گذشته خبر داد و گفت: عواملي مهمي در كاهش صادرات دخيل بودند از جمله ممنوع شدن برخي از اقلام صادراتي، نياز به نقدينگي و گران شدن قيمت بعضي از كالا ها و تصميمات عجولانه در در برنامه ها دست بدست هم دادن تا صادرات انواع فراورده نفتي با كاهش مواجه شود.
وي با بيان اينكه بازنگري در بازار كالاهي مصرفي خانوارها اشاره كرد و گفت: در حال حاضر 7 هزار كالا برروي صادرات برخي از كالاها تاثيرگذار است و اگر بازنگري در تصميم گيري ها صورت گيرد قيمت منطقي ارائه شود مي تواند به رونق صادرات كمك كند.