مصرف آنتی‌بیوتیک به مقدار زیاد و مدت طولانی باعث از بین رفتن باکتری های مفید می شود که نتیجه آن افزایش قارچ ها و ایجاد ضایعات دهانی است.

آرش منصوریان، متخصص بیماری های دهان و فک و صورت و مدیر گروه بخش بیماری های دهان دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران، گفت: ضایعات قارچی جزء بیماری های عفونی هستند که در مخاط دهان هر فرد وجود دارد و در محیط اکوسیستم با سایر میکروب‌ها در تعادل هستند که گاهی در اثر شرایطی این تعادل به هم می‌خورد.

وی در ادامه گفت: مصرف آنتی‌بیوتیک به مقدار زیاد و مدت طولانی باعث از بین رفتن باکتریهای می‌شود در نتیجه باعث افزایش قدرت قارچ‌ها شده و ایجاد ضایعه قارچی می‌کند.

 وی در ادامه افزود: استفاده طولانی مدت از دندان مصنوعی آلوده و نامناسب می‌تواند باعث ایجاد ضایعات در زیر دندان مصنوعی شود.

این متخصص بیماری‌های دهان و فک و صورت همچنین اظهار داشت: سوزش مخاط دهان و احساس طعم فلز ( آهن) در دهان و ایجاد ضایعات قرمز رنگ در زیر دندان‌های مصنوعی از نشانه‌های ابتلا به عفونت ضایعات قارچی است.

مدیر گروه بخش بیماری های دهان دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر این که افرادی که از دندان مصنوعی استفاده می‌کنند در صورت ابتلا به این علائم به هیچ عنوان از دندان مصنوعی استفاده نکنند تصریح کرد: با مراجعه هر چه سریعتر نسبت به تعویض دندان مصنوعی اقدام کنند و سپس با مصرف داروهای ضد قارچ که به صورت دهانشویه است نسبت به رفع این ضایعه اقدام کنند.

منصوریان در پایان خاطر نشان کرد: ابتلا به ضایعات قارچی به دفعات متعدد و مدت طولانی ممکن است یکی از علائم ایدز باشد خاطر نشان کرد: به محض ایجاد هر نوع عارضه‌ای به دندانپزشک رجوع کنند تا در صورت بروز مشکل از پیشرفت آن پیشگیری نمود./ح
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.