رئیس مجلس خبرگان رهبری در مراسم افتتاحیه مجتمع فرهنگی و آموزشی محراب و نخستین اجلاس شوراها و نواحی مساجد گفت: مسجد را دولتی نکنید مسجد باید مردمی باشد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، آیت الله مهدوی کنی در مراسم افتتاحیه مجتمع فرهنگی- آموزشی محراب با بیان این مطلب افزود: آنچه در مسجد مهم است این است که مسجد برای مردم است و در کتب تغییر آمده که حتی در زمان حضرت علی برخی در معنای آیات اشتباه کرده و از آن حضرت پرسیدند که آیا قبل از خانه کعبه خانه ای و جود نداشته و حضرت فرمودند که قبل از خانه کعبه خانه ای که برای مردم باشد و نه برای گروه و نژادی خاص وجود نداشته است.

وی در ادامه تصریح کرد: امام جماعت نیز برای همه ی مردم است و لذا امام جماعت هایی موفق اند که مردمی باشند و نکته دیگری که در مسجد مهم است مسئله برکت است گر چه برکت در نفت به معانی خیلی کثیر است اما در معنا شناسی باید به فهم معنا توجه کرد در قرآن برکت برای موجودات آمده که خیر عام است و همچنین آیاتی که درباره مبارک است برای مسائلی است که خیر عام و برای همه ی مردم است.

مهدوی کنی در ادامه تاکید کرد: مسجد مبارک است، هادی است و مردم را هدایت می کند و همواره نقش مهمی در اسلام داشته و پیامبر اسلام (ص) هر کجا که قدم گذاشته اند ابتدا مسجد ساخته است

وی در ادامه اظهار داشت: مرکز رسیدگی به امور مساجد نه برای محدودیت علما بلکه برای کمک به علما است و نظم و انضباط دادن به اداره امور مسجد است زیرا که مسجد مرکز مدیریت در اسلام است

وی در ادامه با اشاره به اهمیت نقش روحانیون در تعلیم و تربیت بیان داشت: آنچه برای یک روحانی مهم است تربیت مردم است و تعلیم و تربیت و ساخت جوانان که در راس آنان است دو شاخه تربیت علمی و تربیت اخلاقی را شامل می شود.

مهدوی کنی در پایان بیانات خود با اشاره به جمله امام خمینی ، خاطر نشان کرد: مسجد را دولتی نکنید، مسجد وابسته به دولت نباشد و وابسته به مردم باشد.

مجتمع فرهنگی، آموزشی محراب یک پایگاه عملیاتی است

همچنین رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد در ادامه این مراسم در خصوص مجتمع فرهنگی آموزشی محراب بیان کرد: این مجتمع به عنوان خانه ائمه جماعات شناخته می شود و چنین نقشی را برای آن در نظر گرفته ایم.

وی در ادامه تصریح کرد: این مجتمع با هدف اینکه یک پایگاه علمایی در استان باشد طراحی شده و تا علما از آموزش ها و امکانات فرهنگی و علمی که فراهم می شود استفاده کنند.

علی اکبری خاطرنشان کرد: از آموزش های حوزوی تا تحصیلات تکمیلی طلبگی، دروس مرتبط با مدیریت مسجد، تبادل تجربیات، استفاده از آخرین نرم افزارها و دسترسی به اطلاعات تازه و جدید و روز از جمله تدابیری است که برای ایم مجتمع فرهنگی آموزشی تدارک دیده شده است.

برگزاری شورای ائمه جماعات در هر 45 روز همچنین معاونت جذب و ساماندهی ائمه جماعات مرکز رسیدگی به امور مساجد در ادامه این مراسم در رابطه با مناطق و نواحی مساجد بیان داشت: بحث شورای محلات مساجد مناطق و نواحی از جمله کارهای مهمی است که از قبل تدارکی برای آن دیده شده اما با این شکل منظم به همت علما، در مساجد 31 شورا تشکیل شد.

آقایی در ادامه با اشاره به وظایف شورای ائمه جماعات عنوان داشت، برگزاری جلسات تفسیر قرآن، نهج البلاغه، علمی، عقدتی، برنامه ریزی محافل مشترک که تعدادی از مساجد به مناسب های مختلف مذهبی با هم برگزار می کنند شناسایی روحانیون واجد شرایط، برگزاری جلسات ائمه جماعات به منظور استفاده از تجارب، از جمله وظایف شورای ائمه جماعات محله است.

آقایی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از برنامه های شورای ائمه جماعات که در نظر داریم از این پس اجرایی کنیم برگزاری شورای ائمه جماعات در هر 45 روز است./ف

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار