به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران به نقل از مجله اشپیگل، مقامات امنیتی آلمان معتقدند تعدادی از اسلامگراهای تندروی آلمانی در سوریه حضور داشته و در حال مبارزه با دولت این کشور هستند. چیزی که مقامات آلمانی را نگران کرده آن است که این افراد در حال آموزش و تقویت روابطشان با تندروها بوده و ممکن است این روابط در زمان بازگشت به آلمان نیز ادامه داشته باشد.
به طور مثال ابراهیم یکی از شهروندان آلمانی است که آخرین بار در ماه مارس رویت شده است. وی پیشتر نیز در تظاهرات سلفیها در آلمان حضور داشته است. اما وی به یک باره با یک اتوبوس به سوی ترکیه میرود و پس از آن ناپدید میشود. مقامات آلمان معتقدند که وی هم اکنون در سوریه در حال مبارزه است. پلیس توانست اولین تلاش وی برای ورود به سوریه به همراه دیگر تندروها را ناکام بگذارد اما هم اکنون وی جزو افرادی است که در سوریه بوده یا در حال ورود به سوریه است.
ابراهیم یکی از چندین موردی است که به طور تنگاتنگ توسط مقامات آلمانی تحت نظر قرار گرفته شده است.
از سوی دیگر، «هانس پیتر فردریک» وزیر کشور آلمان روز پنجشنبه در مصاحبه با مجله اشپیگل به طور رسمی برای نخستین بار تایید کرد که جهادگران تندروی آلمانی در سوریه حضور دارند. وی همچنین به شدت ابراز نگرانی کرد اروپاییهایی که در جنگ سوریه در حال آموزش هستند به خانه بازگشته و به دنبال ادامه جهاد باشند.
یافتههای مقامات آلمانی منعکس کننده تصویر کلی از آژانسهای اطلاعاتی بینالمللی است که بر اساس آن تندروها به سرعت در حال حرکت به سوریه هستند.
از زمان آغاز ناآرامیها در سوریه از مارس 2011، این کشور به اردوگاهی برای طرفداران القاعده تبدیل شده است. آنها یاد میگیرند که چگونه از تسلیحات و مواد منفجره استفاده کنند و چگونه روابط جدید و خطرناک خود با همفکران خود در سراسر جهان را حفظ کنند.
مقامات آلمانی معتقدند که هم اکنون 20 تبعه آلمانی در حال جنگ در سوریه هستند. برخی گزارشها حاکی از آن است که تعدادی از این شهروندان همسران خود را نیز با خود برده و به طور مستقیم در خط مقدم جبهه حضور دارند. در جولای 2012، وزارت خارجه آمریکا برآورد کرد که حدود 100 جنگجوی خارجی در سوریه فعالیت میکنند اما آمارهای اخیر نشان میدهد که بین 2 هزار تا 5 هزار و پانصد خارجی در حال جنگ در سوریه هستند که از این تعداد، 500 نفر آنها شهروندان کشورهای اروپایی هستند. برخی از این افراد مهاجرانی هستند که به تبعه کشورهای اروپایی تبدیل شده و برخی نیز اروپاییهایی هستند که به اسلام گرویدهاند.
برای چندین ماه است که موضوع سوریه به یکی از مهمترین موضوعات گروههای سلفی تبدیل شده است. آنها در سخنرانیهای خود مردم را به کمکهای نقدی برای جنگ در سوریه دعوت میکنند و با کمکهایی فراتر از کمکهای نقدی نیز مخالفت نمیکنند.
«ابراهیم ابو ناجیه» سلفی معروف آلمانی در سخنرانی خود در ماه دسامبر گفت: برادران و خواهرات ما در سوریه به کمک نیاز دارند.
به اعتقاد وی، جنگ در سوریه بخشی از جنگ جهانی بین مذاهب است.
یکی دیگر از سلفیهای مشهور آلمانی «دنیس کاسپرت» است. وی زمانی که بدون هیچگونه نگرانی از بازداشت شدن به سوریه گریخت، شایعاتی منتشر شد که وی به همراه دیگر تندورها در جبهه مقدم سوریه در حال مبارزه است. شایعاتی نیز منتشر شد که وی در جریان جنگ در شهر حلب کشته شده است. البته ظاهرا وی اخیر تماسهایش با افراد نزدیک به خود در آلمان را از سر گرفته است.
مقامات آلمانی به شدت از توانایی دنیس کاسپرت به عنوان یک ابزار تبلیغاتی نگران هستند. کارشناسان گفتهاند در ویدئویی که از وی پیش از سفر به سوریه منتشر شده و در آن از مسلمانان خواسته تا به سوریه بروند سبب شد تا تعدادی از جوانانی که مردد بودند روانه سوریه شوند.
در صورتی که وی اقدام به انتشار ویدئوییهایی از سوریه کند، احتمالا تاثیرات قدرتمندتری به همراه خواهد داشت.
«ایمن الظواهری» رهبر کنونی القاعده در فوریه 2012 و یک سال پس از ناآرامیها در سوریه در نوار ویدئویی گفت: از مسلمانان میخواهم تا آنجایی که میتوانند به کمک برادرانشان در سوریه بشتابند. پس از آن، در مارس 2013 «هاجان» که سالها در شهر کاسل در مرکز آلمان زندگی میکرد در نوار ویدئویی به زبان آلمانی از شهروندان آلمانی خواست تا به «جنگ مقدس» در سوریه بپیوندند.