نتايج يک بررسي جديد در آمريکا نشان داد نابرابري اجتماعي در اين کشور از سال 2009 تا 2011 به شدت افزايش يافته است.

به گزارش سرويس بين‌ الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از پرس تي وي، براساس اين بررسي نود و سه درصد از خانوارهاي آمريکايي طي اين سالها به طور ميانگين شاهد کاهش 4 درصدي دارايي خود بوده اند با اين حال ميزان دارايي 7 درصد از اقشار ثروتمندتر آمريکا 28 درصد رشد نشان مي دهد. 
سوزان مدرس خبرنگار پرس تي وي اضافه کرد اگرچه چند سال اخير اغلب آغاز روند احياي اقتصادي آمريکا قلمداد مي شود با اين حال اين اخبار خوب لزوما براي همه مردم اين کشور نيست. براساس نتايج بررسي جديد موسسه پيو که به تازگي منتشر شده است نابرابري اجتماعي در آمريکا طي 2009 تا 2011 ميلادي به شدت افزايش يافته است و به رغم اينکه دارايي 7 درصد از طبقات ثروتمندتر جامعه آمريکا بيست و هشت درصد رشد نشان مي دهد، دارايي بقيه اقشار جامعه آمريکا کاهش يافته است.
سالب موپين فعال گروه موسوم به مرکز اقدام بين المللي گفت اين آمار از وضعي  جديد حکايت ندارد، جامعه آمريکا درطول کل تاريخ اين کشورهمواره در تلاش براي دستيابي به دموکراسي بوده است، تلاش طبقه کارگر برضد گروه کوچک ثروتمند. 
از سال 2009 تا 2011 ميلادي ميانگين دارايي هشت ميليون خانوار ثروتمند آمريکا از حدود 2.7 ميليون دلار به 3.2 ميليون دلار افزايش يافته است اين درحالي است که يکصد و يازده ميليون خانوار باقي که نود و سه درصد بقيه جامعه آمريکا را تشکيل مي دهند ميانگين دارايي آنها با چهاردرصد کاهش از يکصد و چهارده هزار دلار به يکصد و سي و چهار هزار دلار کاهش يافته است. 
يکي از دلايل اين مسئله اين است که اموال خانوارهاي ثروتمندتر بيشتر در بورس و ديگر نهادهاي مالي متمرکز است با اين حال دارايي ديگر اقشار در خانه هايشان متمرکز است. 
سلب موپين گفت منبع درآمد بيشتر مردم آمريکا در واقع ناشي از فروش نيروي کارشان است ، آنها کار مي کنند و پول دريافت مي کنند با اين حال گروه کوچکي نيز وجود دارند که از محل مالکيت کسب درآمد مي کنند و درآمدهايشان از محل کاري که ديگران انجام مي دهند تامين مي شود و اين واقعا يک تفاوت است. 
براساس بررسي پيو احتمال اينکه خانوارهاي ثروتمندتر اوراق قرضه دولتي، شهرداري و سهام شرکت ها را خريداري کنند بسيار زياد است. 
استيون ديويس تحليلگر موسسه امور اقتصادي مي گويد دولت به طور فزاينده اي درحال فروش اوراق قرضه خود به سرمايه گذاران بخش خصوصي است و از اين پول براي تامين هزينه هاي جاري خود استفاده مي کند. بنابراين سرمايه گذاران در اين بخش در بخشهاي اقتصادي ديگر سرمايه گذاري نمي کنند و توليد ناشي از اين سرمايه گذاري نيز بسيار کمتر است. 
خبرنگار پرس تي وي گفت مسئله نابرابري اجتماعي در آمريکا در سال دو هزار و يازده که معترضان جنبش وال استريت به شدت به ثروت يک درصد ثروتمند جامعه اعتراض کردند در کانون توجه قرار گرفت و باراک اوباما نيز از اين شعار براي جلب حمايتها به ستاد انتخاباتي خود استفاده کرد. 
با اين حال اگرچه اوباما در انتخابات اخير آمريکا پيروز شده است، بيشتر سياستهايي که با هدف مبارزه با اين نابرابري اجتماعي اتخاذ کرده   با مخالفت کنگره روبرو شده است و براساس بررسي پيو آن دسته از سياست هاي اوباما نيز که عملي شده   تا حد زيادي غيرموثر بوده است. 







اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار