رییس مرکز سلامت ومحیط و کار از تهیه سند سلامت کارمندان خبر داد و گفت: این سند به زودی در سراسر کشور اجرایی می شود.

به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا؛ دکتر کاظم ندافی در همایش روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه ای با اعلام این خبر اظهار داشت: این سند برای آن دسته از جمعیت کار که کمتر مورد توجه قرار می گیرند، تهیه شده است تا بتوانیم با پیشرفت تکنولوژی و بیماری‌های ناشی از آن، زمینه سلامت کارمندان را در محیط‌های کاری فراهم کنیم.

وی بیان کرد: در زمینه های آموزش، پژوهش و اجرا موفقیت‌های بزرگی در حوزه بهداشت حرفه‌ای کسب کرده‌ایم و اکنون در اکثر دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور دوره‌های مختلف تحصیلی بهداشت حرفه‌ای از مقطع کاردانی تا PHD دایر است و هر سال فارغ‌التحصیلان زیادی را وارد بازار کار می‌کند.

طراحی سامانه تحت وب برای ثبت بازرسی های بهداشت حرفه ای

دکتر ندافی در ادامه از طراحی سامانه تحت وب به منظور ثبت بازرسی‌های بهداشت حرفه‌ای خبر داد  و گفت:  این طرح به زودی در سراسر کشور عملیاتی می‌شود.

وی افزود: اطلاعاتی که در این سامانه ثبت می شود به تحلیل و بررسی‌های بعدی کارشناسان کمک می‌کند.

رییس مرکز سلامت محیط و کار با بیان این که در حال حاضر کمتر از هزار بازرس بهداشت حرفه ای در کشور فعالیت می کنند، گفت: با توجه به تعدد کارگاه ها و گسترش جغرافیایی آنها نمی توانیم بر روی فعالیت تمام کارگاه ها پایش صد در صدی داشته باشیم و بنابراین لازم است با یک برنامه ریزی صحیح، کارگاه هایی را که دارای اهمیت بیشتری هستند را در اولویت پایش قرار دهیم.

وی نظارت بر فعالیت دانشگاه های علوم پزشکی را یکی دیگر از فعالیت های حوزه بهداشت حرفه ای عنوان کرد و گفت: با این نظارت ها و پایش ها از مشکلات موجود در این حوزه آگاه شدیم و باعث شد تا سریع تر به آن ها رسیدگی شود.

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در ادامه ابراز داشت: بعد از 10 سال، حدود مجاز مواجهه با خطرات شغلی را تجدید نظر و چاپ کردیم که با امضای وزیر بهداشت به دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ شد.

دکتر ندافی بیان کرد: به دلیل کمبود متخصص طب کار نمی‌توان تمام کارگران را تحت معاینه کامل قرار داد و سعی کرده‌ایم با آموزش به پزشکان عمومی و بهره‌گیری از این ظرفیت معاینات را گسترش دهیم.


افزایش تعداد مشاغل سخت در فهرست مورد تأیید وزارت بهداشت

وی از گسترش تعداد مشاغل سخت در فهرست مورد تأیید وزارت بهداشت خبر داد و گفت: تا به حال معدن کاران، قالیبافان، پرتو کاران و کشاورزان تحت پوشش بودند که از دو سال گذشته چند شغل دیگر نیز به آن اضافه شده است.

دکتر ندافی برخی از این مشاغل را شامل دندانپزشکان و برخی از کارکنان بیمارستان ها عنوان کرد .

وی در پایان از تدوین 50 گایدلاین (دستورالعمل) در زمینه بهداشت حرفه‌ای خبر داد و افزود: در دو سال اخیر علیرغم تمام محدودیت‌های استخدامی در تهران 12 نفر را در حوزه بهداشت حرفه‌ای جذب کرده‌ایم تا برنامه ها را به صورت گسترده تری پایش کنیم. /س
برچسب ها: ندافی ، جهانی ، بهداشت ، ایمنی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.