داوود يارمحمدي کارشناس کشاورزي، در گفتگو با خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران، با اشاره به صدمات ناشي از شوري خاک زمين هاي کشاورزي گفت: از آنجا که عدم توجه به شوري خاک سبب تخريب ساختمان خاک و ايجاد اختلال در سبز شدن گياه مي شود، پس بايد توجه ويژه به املاح گياه کرد.
وي گفت: تغيير رنگ سطح خاک به نسبت زمين هاي کشاورزي اطراف، از نشانه هاي شوري بيش از اندازه خاک است که باعث باير شدن زمين کشاورزي مي شود.
اين کارشناس شوري خاک را عاملي براي مصرف بيش از حد بذر دانست و گفت: به دليل آسيب بذر و بافت خاک ناشي از شوري خاک، کشاورز مجبور است از بذر بيشتري در واحد سطح استفاده کند و متناسب با اين افزايش بذر مصرف آب هم زياد مي شود.
يارمحمدي راه حل اين مشکل را در گرو مديريت مصرف کودها و املاح مورد نياز گياه دانست و گفت: از آنجا که مصرف بيش از حد املاح و کودهاي شيميايي عامل اصلي شوري خاک است، با مديريت مصرف املاح مورد نياز گياه مي توان شوري خاک را به نصف هم کاهش داد.
وي تاکيد کرد: شوري گياه علاوه بر صدمات جبران ناپذيري که به گياه مي رساند، به دليل سختي سطح خاک سبب افزايش سيلاب شده و منابع آب زيرزميني را کاهش مي دهد.
يارمحمدي خاطرنشان کرد: مطالعه قبل از کاشت گياه و بررسي مواد زايد مغذي آن، توجه به اينکه چه گياهي در چه خاکي کاشته شود و مديريت مصرف کود و آفت کش ها، از عواملي است که شوري خاک را مديريت مي کند و کاهش مي دهد./عب