وی با بیان اینکه این تعریف از یک فرد انقلابی، انسان هیجانزدهای را تصویر میکند که منتظر پیامی انقلابی است، خاطرنشان کرد: انسان انقلابی که من میشناسم امام خمینی(ره) است و نکته مهمتر آن این که امام راحل و یارانش در دوران زندگی خود هیچ کدام از این جنس کارها را نکردند.
برنده جایزه 20 سال ادبیات داستانی ایران با تأکید بر اینکه امام خمینی(ره) را با هیچ کدام از انقلابیون دیگر نمیتوان مقایسه کرد، تصریح کرد: امام خمینی(ره) به طور کامل شبیه یک شخصیت آکادمیک در عرصه علوم اجتماعی است که در آکادمی خودش انسان موفقی بود و توانست در این آکادمی مطلب جدید ارائه و از آن دفاع کند و سپس در آزمایشگاهی به وسعت یک میلیون و 640 هزار کیلومتر مربع آن را آزموده و تغییر بزرگی ایجاد کند.
امیرخانی یادآور شد: پایهگذار انقلاب اسلامی ایران امام راحل است، بنابراین باید از امام سخن گفت نه افراد دیگر چراکه نام انقلاب اسلامی با امام زنده است.
وی سپس به ذکر سندی از امام راحل برای در فکر داشتن تشکیل حکومت اسلامی در سن بیست و چند سالگی ایشان پرداخت و گفت: امام خمینی(ره) روشمندانه به فعالیتش مینگریست، در حالی در دهه هشتم عمر خود به آرمان اصلی خود رسید که در دهه دوم زندگی خود ذهنش معطوف آن بوده است.
این برگزیده جشنواره آثار 20 سال دفاع مقدس، از نوشتن کتاب «ولایت فقیه» به عنوان اقدام آکادمیک بنیانگذار انقلاب اسلامی در حوزه فعالیت انقلابی ایشان نام برد که امروز نسبت به ارزش و جایگاه آن غفلت صورت میگیرد.
امیرخانی همچنین با یادآوری اینکه انقلاب ما تنها انقلابی است که نقش گروههای مسلح به عنوان مبارز انقلابی در آن بسیار کم بوده است، عنوان کرد: انقلاب اسلامی توانست در جان و فکر انسانها تغییراتی ایجاد کند و این تغییرات در فاصله زمانی بسیار طولانی به انقلاب اسلامی منجر شد.
وی با اذعان بر اینکه علمای شیعه در طول تاریخ همواره به دنبال حکومت اسلامی بودند، ابراز داشت: تفاوت کار امام خمینی(ره) با افراد دیگر این بود که توانست این موضوع را در عرصه آکادمیک حوزه علمیه از حاشیه به متن و اصل آورد.
نویسنده کتاب «ارمیا» در ادامه به مقایسه برخی انقلابهای بسیار آرمانگرا نظیر انقلاب کوبا با انقلاب اسلامی پرداخت و گفت: تصویری که الیور استون فیلمساز آمریکایی از کاسترو و سایر انقلابیون کوبایی عرضه میکند، تصویر جوانانی آرمانخواه و البته صاحب فرهنگ است اما همین انقلابیهای کوبایی با اسلحه از کوه پایین آمده و وارد هاوانا شده و انقلاب کوبا را رقم میزنند، حال آنکه در انقلاب اسلامی یک اسلحه را در بین یاران نزدیک امام راحل مشاهده نمیکنیم.
امیرخانی متذکر شد: همه یاران امام مشغول کار فرهنگی بوده و هیچ کدام از آنها وارد کاری جز روشنگری نشدند، چراکه اصل انقلاب اسلامی از جنس روشنگری بوده است.
وی همچنین به ذکر برخی از تألیفات یاران انقلاب اسلامی مانند مقام معظم رهبری، هاشمی رفسنجانی، شهید باهنر و آیتالله امینی نجفآبادی در مسیر مبارزه با طاغوت پرداخت و گفت: حتی در این میان کسانی مانند مهندس بازرگان و بنیصدر نیز که با خط فکری متفاوت در انقلاب شرکت داشتند، دارای تألیفاتی بودند./ج1