به گزارش
گروه علمي، پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وبدا؛ دکتر مصطفی قانعی با بیان این مطلب اظهار داشت: قرار است کلیه طرحهای تحقیقاتی که در این زمینه تهیه میشود به شبکه کشوری تحقیقات قلب و عروق ارسال شود تا کمیته پژوهشی شبکه، آن را بررسی و حمایت مالی کند. این امر کتباً به دانشگاهها اعلام شده تا درصورت وجود پایاننامههایی با موضوع مورد نظر، بتوانند به شبکه کشوری ارسال کنند و در صورت تصویب از آنها حمایت شود.
وی افزود: علیرغم شیوع 20 درصدي پرفشاری خون در سطح جامعه، درصد کنترل بیماری در افرادی که دارو مصرف می کنند فقط 15 درصد است این موضوع باعث شده متخصصان و محققان اعضای شبکه کشوری از استانهای مختلف و انجمنهای قلب و رشتههای وابسته، به اولویت موضوع و مصوب کردن آن به عنوان اولین طرح کشوری این شبکه همت گمارند.
دکتر قانعی تصریح کرد: چنین طرحی در هیچکدام از کشورهای منطقه مدیترانه شرقی به اجرا در نیامده است. از طرفی دو سازمان بینالمللی به ويژه فدراسیون جهانی قلب، آمادگی خود را برای همکاری با این طرح اعلام کردهاند.
معاون تحقیقات و فناوری گفت: مهمترین اقدام انجام شده در این زمینه حمایت از طرحهای تحقیقاتی است که مقایسه داروهای ضدفشار خون تولید داخلی با مشابه خارجی آن را انجام داده است. تاکنون طرحهایی در این زمینه در دانشگاههای مختلف انجام شده است و کشور ما به موفقیتهای زیادی در تولید داروهای با کیفیت در زمینه کنترل فشار خون دست یافته است.
وی ابراز داشت: سیاستگذاران سلامت نقش بسیار مهمی در پیشگیری از بیماری پرفشاری خون ، پیشگیری از بروز عوارض با افزایش کنترل بیماری، بهبود و ارتقای آگاهی جامعه از اهمیت غربالگری بیماری با توجه به بی علامت بودن آن، به اجرا درآوردن راهکارهای بالینی بومیسازی شده در سطوح مختلف بهداشتی، جلب همکاری صنایع غذایی براي کاهش نمک افزودنی، اضافه کردن اطلاعات مربوط به میزان نمک به برچسبهای مواد غذایی و در نهایت اجرای استراتژیهای جامع براي افزایش آگاهی و اهمیت پیشگیری و کنترل بیماری دارند. /ح