به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ، مبارک که با هلیکوپتر از بیمارستان نظامی به دادگاه آمده بود، بر خلاف جلسات قبلی دادگاه، نه تنها از حال نرفت بلکه با چهرهای سرحال و موهای رنگ کرده به دادگاه وارد شد و در خلال دقایق دادگاه، با خندهای معنادار به طرفدارانش در دادگاه، به آنها دست تکان داد.
این خنده مبارک در شرایطی است که اوضاع مصر در مدیریت حکومت مرسی و اخوانیها، هم به لحاظ سیاسی و امنیتی و به ویژه اقتصادی اوضاع نابسامانی را پشت سر میگذارد. آقای مرسی در حالی که برای دریافت وام 4.8 میلیارد دلاری یکسال با صندوق بینالمللی پول چانهزنی کرده و لیستی از شروط این نهاد بینالمللی را در مقابل خود دارد و هنوز به نتیجه نرسیده و برای دریافت کمکهای قطرهچکانی و محدود قطر و عربستان، ملاحظات سیاست داخلی و خارجی آنها را رعایت میکند و برای اثبات حسن نیت خود در مقابل آمریکا، غرب و رژیم صهیونیستی، نه تنها به پیمانهای دو جانبه یا بینالمللی با صهیونیستها پایبند است بلکه محاصره غزه و فلسطینیها را بیش از زمان مبارک شدت بخشیده و بر خلاف دوره مبارک که سطحی از مناسبات با سوریه را رعایت میکرد، در شرایط فعلی، نقش فعالی در اعزام سلفیها یا تکفیریهای وهابی به سوریه و ناامنی در این کشور عربی، به عهده گرفته است. همه اینها برای این است که تجربه حکومتی اخوان در مصر، به هر قیمتی به شکست منتهی نشود. این در حالی است که ثروتهای غارت شده از بیتالمال مصر توسط مبارک و خانوادهاش در کمترین تخمینها، دهها میلیارد دلار است که حداقل میتواند بودجه یکسال مصر را تامین نماید و نیازی به تکدی مالی و دادن تعهدات مشکوک به طرفهای مرتجع عربی و یا قدرتهای استعماری نیست.
نکته قابل توجه این است که اصحاب قدرت سیاسی در مصر، اصلا خود را در تضاد با نظام سابق و انصار و عناصر آن نمیبینند یا اینکه این ثروتهای بادآورده توسط مبارک و خانوادهاش را، حامل دسترنج و عرق جبین آنها میدانند نه تنها ابعاد اقتصادی نظام مبارک را قابل سوال نمیدانند، بلکه در بقیه اتهامات مطرح شده در مورد مبارک و خانوادهاش و یا عناصر حکومتی هم، مسئلهای جدی در میان نیست!! و اصلا جرم و جنایتی واقع نشده و به همین دلیل است که یکی از عناصر تاثیرگذار در تحولات سیاسی و امنیتی و روندهای پس از پیروزی انقلاب مصر در دو سال گذشته، وابستگان به نظام سابق هستند و در انتخابهای صورت گرفته هم نقش خود را نشان دادهاند. از این مهمتر اینکه اصحاب قدرت سیاسی و حاکم در مصر، با مهمترین ارکان قدرت در زمان مبارک و دیکتاتوری 30 ساله وی، یعنی دستگاه امنیتی-اطلاعاتی (به نام مباحث) و ارتش و دستگاه پلیس مصر به راحتی کنار آمدهاند و خطوط قرمز این نهادها را رعایت میکنند!!
اینطور اگر به مسائل مصر نگاه کنیم، خنده مبارک معنای روشنی دارد و به ریش اخوانیها میخندد که همان خاصیت ریشهای تراشیده مبارک و نظام او را دارد و از تاتر قضایی که مثلا دنبال محاکمه سران رژیم سابق و دیکتاتور آن است، خندهاش گرفته و اعتراف میکند که خودش در زمان قدرت با این مهارت حکومت نمیکرده است.