به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از شاتا؛ محسن صالحي نيا با اشاره به وظايفي كه بخش صنعت در طول سال گذشته در قالب محورها و سياستهاي 10 گانه به عهده داشته است افزود: به رغم شرايط خاص و ويژهاي كه طي سال 91 در كشور شاهد آن بوديم كه بخشي از آن نشات گرفته از تهديدها و فشارهاي خارجي و اعمال برخي محدوديتها بود توانستيم با همه اين مشكلات، شاهد ارائه عملكرد قابل قبولي در بخش صنعت كشور باشيم.
وي با بيان اينكه مديريت فضا بر پايه محدوديتها از مهمترين برنامههايي بود كه تلاش شد به آن توجه شود تصريح كرد: براساس آمارها در سال گذشته توانستم در بسياري از صنايع با افزايش توليد مواجه باشيم كه ميتوان نتيجه همين محدوديتها و استفاده از توانمنديها و ظرفيتهاي داخلي كشور باشد چرا كه به صورت مناسبي مديريت شد.
صالحي نيا افزود: سمت و سوي توليدات در اين سال به سمتي سوق پيدا كرد كه توجه به زنجيره تامين، توليد و رفع نيازها مورد تاكيد قرار گرفت.
معاون وزير صنعت، معدن وتجارت با اشاره به اينكه در ارتباط با سياستها تعيين شده در سال گذشته 4 محور مورد توجه و تاكيد بخش صنعت قرار گرفت افزود: صيانت از توليد، استفاده حداكثري از توانمنديهاي توليد داخل در زنجيره تامين و تهيه كالاهاي اساسي و كالاهاي مورد نياز كشور، تامين منابع مالي مورد نياز براي پشتوانه سازي توليد با توجه به اينكه يكي از عوامل مهم و تاثير گذار محسوب ميشود و رفع مشكلات و مسائل خارج از محدوده وزارتخانه و در ارتباط با ساير دستگاههاي مرتبط، از محورهايي است كه مورد تاكيد قرار گرفت.
به گفته وي، در بحث بررسي و رفع مشكلات مرتبط با ساير دستگاهها، برگزاري ستادهاي تسهيل در استانها و عملكرد خوبي كه در اين باره انجام شد موجب شد تا بسياري از تعاملات لازم در ارتباط با رسيدگي به مسائل واحدهاي توليدي، پايش و مورد حل و فصل قرار گيرد.
صالحي نيا همچنين تامين منابع مالي را با توجه به ظرفيتهاي قانون بودجه در سال گذشته مورد اشاره قرار داد و گفت: در قالب وجوه اداره شده توانستيم با مصوبات ستاد تسهيل از عملكرد مناسبي برخوردار شويم.
وي ادامه داد: در سپرده گذاري قانوني بانكها نزد بانك مركزي صددرصد منابع تحقق پيدا كرد كه حدود 600 ميليارد تومان بود. همچنين در جذب منابع مالي صندوق توسعه ملي در حال حاضر اين منابع در ريل مناسب قرار گرفته و پيش بيني ميكنيم امسال حدود 6 هزار ميليارد تومان كه به صورت قطعي در نظر گرفته شده مورد استفاده قرار بگيرد.
معاون امور صنايع و اقتصادي و همچنين با بيان اينكه بيش از 3/1 منابع مورد نياز در زمينه صيانت از توليد تحقق پيدا كرده است ابراز اميدواري كرد: در سالجاري بتوانيم منابع بيشتري را در اين زمينه جذب كنيم.
وي در ادامه به عملكرد در زمينه فرايندهاي الكترونيكي اشاره كرد و گفت: در اين راستا درخصوص صدور جوازها و شناسايي واحدهاي توليدي و به روز رساني اطلاعات اقدامات خوبي آغاز شده است كه اميدواريم با فعال شدن سامانههاي الكترونيكي بتوانيم بيش از پيش به توسعه فعاليتهاي صنعتي و پيشبرد اقتصاد در كشور كمك كنيم.
صالحي نيا همچنين اظهار كرد: در راستاي صدور جوازهاي صنعتي و يكپارچه سازي و الكترونيك سازي فرايندها، تخصيصاتي در قالب دستورالعمل يكپارچه سازي سرمايه گذاريها ابلاغ شده است و فرايند آن در حال تكميل شدن است و فعاليتها در اين قالب ادامه خواهد داشت.
وي در بخش ديگر از سخنان خود به برگزاري 750 جلسه كارگروه ستاد تحصيل در استانهاي مختلف اشاره كرد ويادآور شد: اين جلسات 7 هزار مصوبه را به دنبال داشته است كه اجرايي شدن مصوبات و پيگيريهاي لازم براي اين مهم در حال انجام است.
صالحي نيا به عملكرد سامانه صدور مجوزها در سال گذشته اشاره و تصريح كرد: به بهره برداري رسيدن 3800 طرح با 9 هزار ميليارد تومان سرمايه گذاري محقق شده و ايجاد اشتغالزايي 69 هزار نفري، عملكردي بوده است كه در اين راستا شاهد آن بوديم.
وي در ادامه استفاده از منابع ريالي صندوق توسعه ملي را مورد تأكيد قرار داد و گفت: استفاده از اين منابع ميتواند تأثيرات بسزايي را در تأمين نيازمنديها داخل و افزايش صادرات به همراه داشته باشد . تا كنون مقادير مناسبي از منابع صندوق توسعه ملي براي تزريق به بخش صنعت و معدن در نظر گرفته شده است كه قطعا اين روند در سال جاري نيز ادامه خواهد داشت.
معاون وزير صنعت، معدن و تجارت همچنين به عملكرد سازمان صنايع كوچك و شهركهاي صنعتي ايران در سال گذشته اشاره كرد و افزورد: اين سازمان در زمينه ايجاد زيرساختها تأسيس حدود 17 شهرك و ناحيه صنعتي جديد ، واگذاري 3 هزار فقره زمين، توسعه زيرساختها 100 شهرك صنعتي و ايجاد 5 شهرك صنعتي و شناخت خوشههاي صنعتي و تكميل آنها را در كارنامه خود داشته است.
وي در ادامه به بخشي از وظايف سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران و نحوه فعاليتها و اقدامات اين سازمان در سال گذشته نيز اشاره كرد و گفت: 5 طرح صنعتي با حجم سرمايه گذاري حدود 3 هزار ميليارد ريال در دست اقدام است .اين طرحها از نظر دانش فني از اهميت بالايي برخوردار هستند.
صالحي نيا از اجراي 8 پروژه در قالب طرحهاي نوسازي و بازسازي درسال گذشته خبر داد و افزود: اين طرحها سرمايه گذاري ارزي و ريالي مناسبي را به همراه داشته اند.
وي همچنين به اجراي موفقيت آميز طرحهاي به بهرهبرداري رسيده و نيز ميزان صادرات اشاره كرد و گفت: 280 ميليون دلار صادرات در سال گذشته انجام شده است./س