به گزارش مجله شبانه باشگاه خبرنگاران، اميدواريم شما در شمار کساني باشيد که مصرف روزانه و منظم شير جزو برنامه غذايي شان است. اگر چه استفاده از اين ماده ارزشمند بسيار توصيه مي شود، اما نحوه نگهداري و استفاده از آن نيز اهميت بسزايي دارد. در ادامه نکاتي درباره نگهداري شير و فرآورده هاي آن بيان مي کنيم:
شير و فرآورده هاي آن به خاطر دارا بودن کلسيم کافي، از بهترين منابع کلسيم به شمار مي رود. يک فنجان بستني تقريباً به اندازه نصف فنجان شير کلسيم دارد. شيرپاستوريزه بايد حتماً داخل يخچال و در دماي صفر تا ۴ درجه سانتي گراد و به مدت حداکثر ۴۵ ساعت نگهداري شود.
از نگهداري شير پاستوريزه در خارج از يخچال خودداري کنيد. بعد از مصرف شير پاستوريزه ، شيشه خالي را با آب سرد شست وشو دهيد. چنان چه شيرپاستوريزه بيش از ۴۸ ساعت در يخچال بماند و علائم فساد و بريدگي در آن مشاهده نشود قبل از مصرف آن را حداقل به مدت يک دقيقه بجوشانيد .
توصيه هاي لازم درباره فرآورده هاي شير- کره بسته بندي شده پاستوريزه تنها به مدت يک هفته در يخچال قابل نگهداري است . براي مدت بيشتر بايد داخل فريزر نگهداري شود.
- از کره غيرپاستوريزه و فله مي توان در طبخ غذا استفاده کرد.
- بستني هاي سنتي بايد از شير پاستوريزه تهيه شود.
- از مصرف هر گونه بستني با رنگ مصنوعي خودداري کنيد .
- هنگام خريد کشک مايع دقت کنيد تا علائم کپک زدگي و بوي نامطبوع نداشته باشد .
- کشک مايع را قبل از مصرف به مدت ۱۰ تا ۲۰ دقيقه بجوشانيد .
توصيه هاي لازم درباره شيرخام ( غيرپاستوريزه )- اگر از شيرخام استفاده مي کنيد حتماً آن را بجوشانيد و ۱۰ دقيقه در حال جوش به هم بزنيد.
- شيرخام را قبل از جوشاندن در يخچال نگذاريد.
- چنانچه در هنگام جوشاندن شيرمقداري از آن روي اجاق گاز ريخت، بايد حتماً محل کاملاً شسته شود . از مصرف دوباره کيسه هاي پلاستيکي که قبلاً شيرخام در آن بسته بندي شده است جداً خودداري کنيد.
- ظروف مورد استفاده شيرخام بايد پس از مصرف با آب و مايع ظرفشويي شسته و کاملا آبکشي شود.