به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران تبریز، ایوب ایرانیفام امروز در جلسه تولیدات گیاهی جهادکشاورزی آذربایجانشرقی اظهار کرد: باغداران در فروردین و اردیبهشت ماه سالجاری برای مبارزه با آفت کرم خراط گردو اقدامات لازم را انجام دهند.
وی استفاده از سموم تدفینی، خارج کردن لاروهای کرم خراط با استفاده از سیمهای مفتولی، کودهی و آبیاری صحیح و به موقع درختان را از بهترین روشهای دفع این آفت دانست و افزود: از بهره برداران و گردوکاران آذربایجان شرقی می خواهیم از جایگزینی روشهای سنتی بدون مشورت با کارشناسان جهادکشاورزی خودداری کنند.
ایرانیفام با بیان اینکه مبارزه با کرم خراط آسانتر و کمهزینهتر از آن چه است که فکرش را بکنیم و بهترین راه مبارزه با آن تغذیه مناسب درخت از طریق آبیاری و کود حیوانی است، اظهارکرد : کرم خراط جزو آفتهای ثانویه گردو است و بهترین راه مبارزه با آن تغذیه مناسب درخت از طریق آبیاری و کود حیوانی است.
وی با بیان اینکه کرم خراط دوست دارد، شاخههای خشکیده گردو را بخورد و اگر با آبیاری مناسب و کود حیوانی به آن رسیدگی شود در نتیجه با زنده نگه داشتن بوته خیلی سریع میتوان با این آفت مبارزه کرد، تصریح کرد: باغداران توجه داشته باشند که در هنگام آبیاری درخت باید به شکلی در مرکز جزیرهای قرار گیرد تا آب با تنه برخورد نکند و در همان شیارهایی که در اطراف درخت ایجاد میشود، کود حیوانی در گودالهایی به عمق نیم متر قرار گیرد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان با بیان اینکه اگر این اقدامات دیر آغاز شده و درخت به کرم خراط آلوده شود باید شاخههای خشکیده هرس و سوزانده شوند ادامه داد: باید در اینصورت کرمهای موجود در سوراخهای درخت از طریق وارد کردن سیمهای فلزی نازک کشته شوند و محفظهها با خمیر آنتی تارلو پر شوند.
وی با بیان اینکه اگر درختان گردو با تنش کم آبی مواجه شده باشند به آفاتی نظیر کرم خراط آلوده میشوند، ادامه داد: این آفت به شاخههای خشک درختان بیشتر حمله میکند به همین دلیل در صورتی که درختان تحت تنش باشند شیوع این آفت در باغها بیشتر میشود.
ایرانیفام بابیان اینکه شیوع این آفت در میان درختان گردوی آذربایجان شرقی گزارش شده است افزود: شیوع کرم خراط میتواند موجبات از بین رفتن محصول گردوکاران را سبب گردد لذا بایستی تلاش شود تا از گسترش آن جلوگیری کرد./ع