به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک، لبها عضو آسیبپذیرتری نسبت به دیگر اعضای بدن هستند، بخصوص آنكه لب از پوست و مخاط تشكیل شده، مخاطی كه در معرض مستقیم آلودگیها و عوامل محیطی از جمله آلودگی و گردوغبار، اشعه آفتاب، گرما و سرما، انواع غذاها و لوازم آرایشی است حتی برخی بیماریهای تبدار داخلی، این عضو حساس بدن را مستعد خشكی و تركخوردگی میكند.
به این ترتیب با كاهش رطوبت در لبها، خشكی و در ادامه ترك و شكاف همراه با درد و خونریزی در آن آشكار میشود. شاید به همین علت است كه لبهای خشك و پوسته پوسته شده از اولین آثار تب و اسهال و نشانهای از كاهش میزان آب و مایعات بدن كودك بیمار تلقی میشود.
نكته جالب آن كه بسیاری از افراد همیشه با خود ویتامین آ + د همراه دارند، چراكه معتقدند این كرم بهترین چربكننده لبها محسوب میشود در حالیكه دكتر امیرهوشنگ احسانی، متخصص پوست و مو معتقد است جذب ویتامین از طریق پوست بسیار ناچیز است و به این علت استفاده از این كرم در كوتاه مدت میتواند برای رفع خشكی پوست لب موثر باشد، اما در درازمدت اثر بخشی خود را از دست میدهد و باید با كرمهای چربكننده قویتری چون وازلین، اوسرین یا گلیسیرین جایگزین شود.
شاید برای بسیاری افراد خشكی و ترك لب یك مشكل همیشگی یا حتی فصلی تلقی بشود كه به نوعی با آن دست و پنجه نرم میكنند، اما خشكی لب مشكلی نیست كه قابل حل نباشد بلكه از بین بردن آن فقط به شناسایی علت ایجاد خشكی وابسته است./ع