چهارمين نسخه عمومي سيستم عامل بومي "زمين" (نسخه ۱.۱.۳) با اعمال تغييراتي نسبت به نسخه هاي قبلي در اختيار عموم کاربران قرار گرفت.

به گزارش دريچه فناوري اطلاعات باشگاه خبرنگاران؛ "زمين" سيستم عامل بومي است كه با قابليت هاي مجازي سازي و ارائه راه حل هاي رايانش ابري پاسخ‌گوي نيازهاي بومي کشور است و اكنون نسخه چهارم آن عرضه شده است. عمده اصلاحات انجام شده در نسخه ۱.۱.۳ نسبت به نسخه ۱.۱.۲ در قسمت هاي مختلفي چون هسته اصلي سيستم عامل، مديريت کاربران، توسعه و ساده سازي پيکربندي برنامه هاي کاربردي "زمين" (اپلاينس ها)، مکانيسم به روزرساني و افزايش سرعت سيستم بوده است.

کاربرد اصلي اين سيستم عامل در مراکز داده است و موسسه ها و مراکزي که سرور دارند، مي توانند از اين نرم افزار استفاده کنند.اين سيستم عامل مي تواند در سرور جايگزين ويندوز باشد و قرار است در برنامه هاي بلند مدت، امکان استفاده از آن را براي کاربر خانگي نيز فراهم شود.


تفاوت سيستم عامل بومي "زمين"باسيستم عامل هاي فعلي

"زمين"علاوه بر سيستم عامل بودن، يک زيرساخت مجازي سازي است و در سرورها و مراکز داده کاربرد داردو مخاطب آن عموم مردم نيستند. بنابراين از اين لحاظ"زمين"با سيستم عامل هاي متعارف مانند ويندوز رايانه هاي خانگي تفاوت هايي دارد. مشاور ارشد طرح "زمين"تصريح کرد:سيستم عامل "زمين" يک راهکار مجازي سازي مبتني بر هسته سيستم عامل لينوکس است که سرويس هاي نرم افزاري متعدد را به طور متمرکز راه اندازي و مديريت مي کند. با توجه به وجود انواع محصولات و خدمات نرم افزاري کاربردي در کشور،همواره کمبود محصولاتي از اين قبيل احساس شده است. ضمن اين که توسعه هر محصول با فناوري "هاي تک"مزاياي بيشماري دارد به ويژه آن که سيستم عامل سرور از نيازهاي حياتي صنعت فناوري اطلاعات کشور محسوب مي شود.

ويژگي هاي "زمين"

"زمين" در واقع مي تواند يک سخت‌افزار را در اختيار چندين سيستم عامل قرار مي دهد و در اصطلاح از يک ماشين واقعي چندين ماشين مجازي ايجاد کند. اين سيستم عامل قابليت نصب، پيکربندي و اجراي برنامه هاي کاربردي مختلف از راه دور و به صورت امن را دارد؛ ضمن آن که با روند هاي روز فناوري دردنيااز جمله رايانش ابري همسويي دارد.

از آن جا که کاربردهاي سمت سرور اغلب حساس بوده و نيازمند محصولات حرفه اي تر نسبت به ديگر انواع سيستم عامل هاست،لازم است پشتيباني نزديک و قانوني نيز داشته باشد. تقريبا تمام محصولات موجود در کشور نه تنها از پشتيباني کامل وقانوني برخوردار نيستند بلکه حتي استفاده از آن ها با مجوز قانوني نيست.ضمن اين که مشکل نبود اعتماد نسبت به عملکرد واقعي و حفره هاي امنيتي احتمالي سيستم‌عامل ها و محصولات مجازي سازي متن بسته موجود نيز مطرح است.

تسهيل فرآيند نصب و راه اندازي سرويس هاي موردانتظار از سيستم عامل، تسهيل مديريت و نگهداري ماشين‌هاي مجازي و همچنين رفع بسياري از کاستي هاي رايج سيستم عامل هاي متن باز موجود مانند اصلاح انواع تنظيمات پيش فرض، هماهنگي و يکپارچه سازي ابزارهاي مختلف سيستم و پشتيباني کامل در داخل کشور از مزاياي اين سيستم عامل است.

به طور کلي هر برنامه کاربردي که مبتني بر ابزارهاي برنامه نويسي موجود در انواع لينوکس ها توليد شده باشد، به سادگي قابليت مهاجرت به "زمين"را دارد.

براي دانلود اين سيستم عامل مي توانيد اينجا را كليك كنيد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۱
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۵ ۲۰ تير ۱۳۹۷
salam lotfan tagvim baraye mobayl bezarid baraye android
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۸ ۱۹ تير ۱۳۹۷
واسه موبایله؟یاچی؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
حمیدرضا
۱۳:۵۳ ۳۰ تير ۱۳۹۴
لینک دانلود خراب است....پیگری شود....مشتاق برای دانلود .....اما بدون لینک....لطفا برای حمایت از سیتم عامل هم که شده لینک رو درست کنید با تشکر.....
Iran (Islamic Republic of)
سلام
۱۸:۵۵ ۲۵ خرداد ۱۳۹۴
سلام
ببخشید لینک خرابه اگر ممکنه پیگیری کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۴ ۲۲ فروردين ۱۳۹۲
واسه کامپیوتره؟ واسه موبایله؟یاچی؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
صالح
۲۱:۲۵ ۱۱ فروردين ۱۴۰۰
در سرورها و مراکز داده کاربرد دارد
Iran (Islamic Republic of)
milad
۲۲:۱۶ ۱۶ فروردين ۱۳۹۲
salam lotfan tagvim baraye mobayl bezarid baraye android
Iran (Islamic Republic of)
مهدی سالارصادقی
۱۱:۳۲ ۱۵ فروردين ۱۳۹۲
این سیستم عامل مبتنی بر "دبیان" بوده و به علت این که دبیان سیستم عامل سمت سرور بوده گرافیکی هم هست ولی گرافیک زیبایی ندارد و بهتر همان که از سیستم عامل text mod استفاده کنیم مثلubuntu server
United States of America
علی فنودی
۱۴:۵۳ ۱۴ فروردين ۱۳۹۲
ممنون.جالب بود.
آخرین اخبار