به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ مسمومیت غذایی هر ساله در تعطیلات نوروز افراد زیادی را گرفتار می کند و از موارد خفیف یا کشنده است مسمومیت غذایی در اثر آلودگی غذا با باکتری و ویروس بودجود می آید.
ناصر ابراهیمی دریانی، متخصص گوارش و کبد با بیان این که با رعایت نکات بهداشتی می توانیم جلوی مسمومیت غذایی را بگیریم، گفت: مسمومیت غذایی بیماری است که بر اثر مصرف غذاهای آلوده، نپخته یا مانده ایجاد می شود که تهوع، استفراغ، اسهال و تب از جمله علائم آن است.
وی ادامه داد: مشکل این جاست که علائم مسمومیت غذایی ساعت ها پس از مصرف غذای آلوده آشکار می شود بنابراین برای پیشگیری از ایجاد مشکل باید بیمار را بلافاصله به مراکز درمانی برد تا تحت درمان قرار بگیرد.
وی با اشاره به این که باکتری، انگل و ویروس سبب مسمومیت غذایی می شود، ادامه داد: آن ها اغلب در گوشت، مرغ و تخم مرغ پیدا می شوند از این رو خانم های خانه دار هنگام شستن این گونه مواد حتماً دستان خود را پس از اتمام کار با صابون بشویند و بگذارند کاملاً گوشت و مرغ طبخ و پخته شوند.
- توصیه های بهداشتی را جدی بگیرید
در ادامه سیامک خالقي متخصص گوارش و کبد با اشاره به این که علائم مسمومیت غذایی بسته به نوع میکروبش فرق دارد گفت: برخی به سمت حالت تهوع و استفراغ می روند و بعضی دیگر به علت اسهال می روند که می توان اسهال آبکی یا خونی باشد.
وی با اشاره به دلایل مسمومیت غذایی افزود: مسمومیت در صورت مصرف غذای آلوده در مکان های عمومی همچون رستوران ها که در حین تهیه غذا ممکن است موارد بهداشتی را به درستی رعایت نکنند، پیش بیاید.
وی ادامه داد: بیشترین مسمومیت ها در اثر عدم پخت کامل مواد گوشتی، خرابی محصولات لبنی و بیرون ماندنی غذاهایی همچون سالادها ( سالاد الویه و ...) رخ دهد.
وی با اشاره به راه های پیشگیری از مسمومیت غذایی اظهار داشت: پخت کامل مواد غذایی، توجه به تاریخ مصرف مواد غذایی، خودداری از مصرف کنسروهای باد کرده یا ضربه دیده، رعایت نظافت و بهداشت فردی، شستشوی مکرر دست ها، اجتناب از خوردن غذاهای بین راهی به خصوص سالاد و سبزیجات از جمله راه های پیشگیری از مسمومیت غذایی است.
- بوتولیسم بیمار را فلج می کند
در ادامه ناصر ابراهیمی دریانی متخصص گوارش و کبد با اشاره به میکروب بوتولیسم در میان مواد غذایی گفت: پزشکان همیشه نگران میکروب بوتولیسم هستند چرا که این میکروب که بیشتر از کنسروهای باد کرده هستند، فرد بیمار را فلج می کند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: فرد بیمار ابتدا احساس می کند غذايي که خورده در گلویش گیر می کند سپس عضلات تنفسی اش فلج می شود، بنابراین مسمومیت غذایی می توان بسیار ساده باشد یا کشنده؛ اما مهم این است که شهروندان با رعایت نکات بهداشتی و استفاده از مواد غذایی و آب سالم و مطمئن می توانند جلوی بیماری های مختلف همچون مسمومیت غذایی و اسهال را بگیرند.