بيماري فشار خون داراي عوارض متعدد در سيستم­هاي مختلف بدن از جمله سيستم بينايي، قلب و عروق و كليه است و كنترل و كاهش ريسك فاكتورهاي مرتبط مي­تواند نقش مهمي در كاهش بار عوارض گوناگون آن داشته باشد.

به گزارش گروه علمي باشگاه خبرنگاران به نقل از  وب دا؛دکتر کاظم ندافی  يكي از پيامدهاي آلاينده­هاي محيط زيست را افزايش بيماريهاي قلب و عروق از جمله فشارخون بالا عنوان کرد و گفت: شهرنشيني و در كنار آن گسترش صنايع مختلف منجر به ورود آلاينده هاي شيميايي گوناگون به محيط اطراف مي­شود. هريك از اين آلاينده­ها در صورتي كه از حد معيني تجاوز كنند، مي توانند بر سلامتي افراد تاثير ناگواري داشته باشند.

وی افزود: به غير از آلاينده هاي شيميايي، آلاينده‌هاي فيزيكي مثل آلودگي صوتي نيز در ايجاد اين بيماري موثر است. همچنين استرس و بي تحركي كه هر دو مي­توانند از پيامدهاي شهرنشيني باشند، تاثير بسزايي بر بيماري فشار خون بالا دارند.

دکتر ندافی تصریح کرد: با توجه به شيوع بالاي اين بيماري در كشور ما و احتمال وجود عوامل و ريسك فاكتورهاي موثر بر اين بيماري در محيط­ كار، اين مركز براي پيشگيري، كنترل و درمان بيماري پرفشاري خون در راستاي حفظ و ارتقاي سلامت شاغلان، برنامه هاي آموزشي و معاينات غربالگري بدو استخدام و دوره­اي شاغلان را اجرا مي­نمايد.

وی بیان داشت: تحقيقات نشان مي­دهد كه استرس در محيط كار مي­تواند فشارخون را به صورت گذرا افزايش دهد و زماني كه فرد در شرايط بدون استرس قرار مي­گيرد فشار خون به حالت طبيعي برمي­گردد. به عقیده وی شرايط فيزيكي محيط كار نيز بر افزايش فشار خون موثر است. آلودگي صوتي در محل كار و برخي آلاينده هاي شيميايي مي­توانند باعث افزايش فشارخون شوند و از جمله اين آلاينده‌ها مي‌توان به فلزات سنگيني مانند سرب و كادميوم و موادي مثل كربن دي سولفيد اشاره كرد.

رئیس مرکز سلامت محیط و کار ابراز داشت: براي پيشگيري و كنترل بيماري پرفشاري خون توجه به عوامل موثر بر اين بيماري مانند تغذيه، فعاليت بدني و انجام ورزش منظم و مداوم، كنترل عوامل محيطي و شغلي گوناگون و آموزش و ارتقاي سطح آگاهي جامعه الزامي است و نيل به اين اهداف نيازمند همكاري سازمان­هاي مختلف دست­اندركار در اين زمينه­­ها است./ع2

برچسب ها: استرس ، سلامت ، بهداشت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار