به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز فارس، در استان فارس 3 واحد تولید کبک با ظرفیت تولید سالانه 80 هزار قطعه کبک وجود دارد، این واحد های تولیدی در شهرستان های شیراز و نی ریز فعال هستند.
رئیس جهادکشاورزی استان فارس گفت: 2 واحد تولید کبک با ظرفیت 45 هزار قطعه کبک نیز مجوز تاسیس گرفته اند که امیدواریم تا سال آینده به بهره برداری برسد .
خرد گفت : ازجمله مشکلات تولید کنندگان کبک نوسان در قیمت مواد اولیه پرورش کبک از جمله ذرت و سویا و افزایش قیمت سوخت پس از برداشتن یارانه ها است این در حالی است که قیمت کبک افزایش نداشته است .
وی بیان کرد: جهاد کشاورزی برای حل این مشکل مواد اولیه تولید کبک را خریده و با اعمال سهمیه به تولید کنندگان می فروشد.
نخستین مزرعه پرورش کبک کشور با ظرفیت سالانه 300 قطعه کبک توسط بخش خصوصی در شیراز راه اندازی شد .
کبک های پرورشی در استان فارس از نوع چوکار (chukar) است. کبک ها عمدتا از نیمه اسفند ماه تا پایان خرداد ماه تخم گذاری می کنند هر کبک معمولا بین 40 تا 45 تخم تولید می کند، تخم کبک از ابتدای تیر ماه در دستگاه جوجه کشی قرار می گیرد و به جوجه تبدیل می شود و پس از 3 تا 4 ماه جوجه کبکها بالغ می شود و گوشت آن به بازار عرضه می شود .
گوشت کبک براى همه از کودک و خردسال تا شخص سالمند مفید است و از جمله فوایدآن این است که به نسبت سایر گوشت ها کمتر اسید اوریک تولید مى کند، فعالیت کلیه ها را زیاد و به دفع سموم بدن کمک مى کند، گوشت کبک مضرات گوشت قرمز دام های بزرگ را ندارد و به لحاظ طعم و مزه هم از گوشت های سفید مانند مرغ و بلدرچین برتری دارد، گوشت این پرنده طبیعت گرم بوده و زود هضم است و خواص دارویی و درمانی فراوانی دارد.
تقویت سیستم گوارشی ، برطرف نمودن ضعف عمومی بدن و درد مفاصل ، تـقویت حافظه و درمان فراموشی ،تقویت قوای جنسی ، پیشگیری از ابتلا به عوارض قلبی و عروقی به دلیل کلسترول بسیار پایین از دیگر مزایای منحصر به فرد گوشت کبک است.
وجود مقدار زیادی از مواد معدنی در گوشت این پرنده نشان دهنده ارزش حیاتی آن است.
مقدار پتاسیم این گوشت زیاد است و فسفر، منیزیم ،کلسیم، آهن و گوگرد موجود در آن نیز می تواند نیاز بدن را تامین کند.
کانی های که در این گوشت وجود دارد به خوبی جذب بدن می شود و به همین دلیل زمینه مواد مورد نیاز بدن را در دسترس سلول قرار می دهد./س