اقتصاد مقاومتي يا اقتصاد در مقابل اقتصاد زورگويي‌ها و رفتارهاي انحصار طلبانه به دنيال ايجاد ارزش افزوده پايدار است، به معني ادامه پيروزي است.

به گزارش خبرنگار دانشگاه باشگاه خبرنگاران، اقتصاد مقاومتي راهبري ديرين و نوين در ايران اسلامي است كه بارها از سوي مقام معظم رهبري تاكيد و تصريح شده است.

اين مدل به معني هنر استخراج حداكثر ارزش افزوده از همه منابع زير زميني، روزميني، و فضايي با رويكرد آمايش سرزمين و جمعيت مطرح مي‌شود.

به همين خاطر اين راهبرد بيش از آنكه بازدارنده باشد، پيش برنده است و برآيند تقريبا همه تئوري‌هاي توسعه، آسيب شناسي‌ها و جامع همه تجارب و دستاوردهاي مكتب‌هاي اقتصادي محسوب است.

اقتصاد مقاومتي بيشترين همگرايي را با اقتصاد اسلامي دارد كه در آن اقتصاد انساني مورد تاكيد است و يك ابزار براي رفاه جامعه و صيانت از تماميت هنجارها و اعتقادات و آرمان‌هاي الهي  و انساني و انقلاب اسلامي در ايران محسوب مي‌شود.

اقتصاد مقاومتي يا اقتصادي كه در مقابل اقتصاد زورگويي‌ها و رفتارهاي انحصار طلبانه مستقيم نمي‌شود به دنيال ايجاد ارزش افزوده پايدار است، به معني ادامه پيروزي مي‌باشد و هرگز معادل بن بست اقتصادي نيست. اقتصاد مقاومتي شامل دو واژه اقتصاد و مقاومت است، اقتصاد هم به معني مبارزه با هر گونه موانع توليد و رشد پايدار است.

پس از اعلام اين استراتژي از سوي رهبر معظم انقلاب اسلامي، برخي از ابزار اقتصاد مقاومتي را به مقاومت اقتصادي و پايداري در جنگ اقتصادي تعبير مي‌كند كه اين روش به طور دائم بر تبيين آثار منفي تحريم غربي‌ها و اثر بخشي كاذب آنها مي‌پردازد.

آنها به دنبال نمايش تصوير اثر بخشي كامل و قاطع تحريم‌ها هستند و ادعا مي‌كنند كه نمي‌توان از آن عبور كرد، اما آن‌ها بدانند كه ظرفيت اقتصادي ايران براي عبور از اين تحريم‌ها بارها موثر بوده است.

براي دستيابي به اقتصاد مقاومتي بايد اصلاح الگوي مصرف منابع را هرطوري  تبيين كنيم در بهينه سازي از اين منابع در مسير توليد ارزش افزوده خلاصه مي‌شود اينكه از منابع درست استفاده كنيم و اگر سازمان‌ها و نهادها در اجراي طرح‌هاي خدمات رساني خود،‌ بدون افزايش بودجه و امكانات، خدمات بيشتر و بهتري ارائه مي‌كند، به معني حركت در مسير اصلاح الگوي مصرف است. انحراف از الگوهاي صحيح مصرف تحت تاثير رفتارهاي وارداتي بوده است و امروزه مي‌توان با تكيه بر فرهنگ بومي اسلامي و ايراني و اقتصاد انساني كشور، از آن دور شد اما بايد اين الگو دوباره استخراج شود.

اصلاح هر گونه رفتار فردي و اجتماعي بيش از هر چيز مستلزم مطالعه و شناخت علمي آن است تا ساختارهاي بنيادين و دروني تر اين معضل مورد شناسايي قرار گيرد مدل‌هاي زيستن و سبك‌هاي زندگي در كشور نبايد به مدل‌هاي غربي نزديك‌تر شود.

مي‌توان فرهنگ اسلامي ، بومي و ايراني را در جهت اصلاح الگوي مصرف و در نتيجه اقتصاد مقاومتي تلاش كرد.

از اين رو مصاحبه‌هايي که حوزه دانشگاه باشگاه خبرنگاران در زمينه اقتصاد مقاومتي انجام داده است به طور اجمالي بيان مي‌کنيم.

*تحقق اقتصاد اسلامي نيازمند نظريه پردازي انديشمندان
استاد حوزه و دانشگاه با بيان اينكه جامعه ما براي رسيدن به اقتصاد اسلامي هنوز جاي كار دارد ، گفت: براي رسيدن به اقتصاد اسلامي، نيازمند نظريه پردازي انديشمندان علم اقتصاد هستيم.

*تحقق اقتصاد مقاومتي نيازمند دغدغه مندي مسئولان است
دبير كل دفتر تحكيم وحدت در انتقاد بر عملكرد برخي مسئولان در زمينه اجرايي كردن مطالبات اقتصادي مردم گفت: تحقق اقتصاد مقاومتي نيازمند اهتمام مسئولان بر مباحث اقتصادي است.

*اقتصاد مقاومتي با عملكرد درست مسئولان و صبر مردم محقق مي شود
عضو هيات علمي دانشگاه شهيد بهشتي گفت: بايد با تطبيق زندگي مردم با شرايط موجود و حفظ ساختار اقتصادي كشور در رسيدن به يك تفاهم مشترك گام برداريم.

*دانشجويان در كنار مديران اقتصادي به تحقق اقتصاد مقاومتي كمك كنند
 دبير اتحاديه اول دانشگاه آزاد اسلامي گفت: دانشجويان بايد با دعوت از مديران اقتصادي ، در شناسايي راه كارها و چگونگي اجراي اقتصاد مقاومتي تلاش كنند.

*اقتصاد مقاومتي، ايران را به آرمان هاي بزرگش خواهد رساند
دبير اتحاديه جامعه اسلامي دانشجويان دانشگاه صنعتي اصفهان گفت: مديريت ارتباط بين صنعت و دانشگاه توجه به چرخه توليد علمي، تجاري سازي و حضور اقتصاد كشور در بازار مصرف از راهكارهاي رسيدن به اقتصاد مقاومتي است.

انتهاي پيام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار