به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز فارس ، استان فارس مقام دوم تولید کبک را در کشور دارد .
در استان فارس 3 واحد تولید کبک با ظرفیت تولید سالانه 80 هزار قطعه کبک وجود دارد.
این واحد های تولیدی در شهرستان های شیراز و نی ریزفعال است .
رئیس جهادکشاورزی استان فارس گفت: 2 واحد تولید کبک با ظرفیت 45 هزارقطعه کبک نیز مجوز تاسیس گرفته اند که امیدواریم تا سال آینده به بهره برداری برسد .
خرد گفت : ازجمله مشکلات تولید کنندگان کبک نوسان در قیمت مواد اولیه پرورش کبک از جمله سویا و ذرت و افزایش قیمت سوخت پس از برداشتن یارانه ها است.
این در حالی است که قیمت کبک مثل گذشته است و افزایش نداشته است .
وی افزود: جهاد کشاورزی برای حل این مشکل مواد اولیه تولید کبک را خریده و با اعمال سهمیه به تولید کنندگان می فروشد .
نخستین مزرعه پرورش کبک کشور با ظرفیت سالانه 300 قطعه کبک توسط بخش خصوصی در شیراز راه اندازی شد .
کبک های پرورشی در استان فارس از نوع چوکار (chukar) است .
کبک ها عمدتا از نیمه اسفند ماه تا پایان خرداد ماه تخم ریزی می کنند.
هر کبک معمولا بین 40 تا 45 تخم تولید می کند .
تخم کبک از ابتدای تیر ماه در دستگاه جوجه کشی قرار می گیرد و به جوجه تبدیل می شود .
پس از 3 تا 4 ماه جوجه کبکها بالغ می شود و گوشت آن به بازار عرضه می شود .
گوشت کبک براى همه از کودک خردسال تا شخص سالمند مفید است.
به نسبت سایر گوشت ها کمتر اسید اوریک تولید مى کند.
فعالیت کلیه ها را زیاد و به دفع سموم بدن کمک مى کند.
گوشت کبک مضرات گوشت قرمز دام های بزرگ را ندارد و به لحاظ طعم و مزه هم از گوشت های سفید همچون مرغ و بلدرچین ارجحیت دارد.
گوشت این حیوان دارای طبیعت گرم بوده و زود هضم است و خواص دارویی و درمانی فراوانی دارد.
تقویت قوای جنسی ،برطرف نمودن ضعف عمومی بدن و درد مفاصل ، تـقویت حافظه و درمان فراموشی ، تقویت سیستم گوارشی ، پیشگیری از ابتلا به عوارض قلبی و عروقی به دلیل کلسترول بسیار پایین از جمله مزایای منحصر به فرد گوشت کبک است.
وجود مقدار زیادی از مواد معدنی در گوشت این پرنده نشان دهنده ارزش حیاتی آن است.
مقدار پتاسیم این گوشت زیاد است و کلسیم، فسفر، منیزیم، آهن و گوگرد موجود در آن نیز می تواند نیاز بدن را تامین کند.
کانی های موجود در این گوشت به خوبی جذب بدن می شود و به همین جهت زمینه مواد مورد نیاز بدن را در دسترس سلول قرار می دهد./س