به گزارش
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، مسعود سامی وند با بیان این که بهره برداری از مخزن سراجه قم به عنوان نخستین مخزن ذخیره سازی گاز ایران و خاورمیانه، نقش مهمی در اقتصاد کشور دارد افزود: از ابتدای امسال تاکنون بیش از ٧٠٠ میلیون مترمکعب گاز در سراجه قم ذخیره شده و از ٢٧ آذر امسال تاکنون نیز ٢٦٠ میلیون مترمکعب گاز از آن برداشت و به شبکه سراسری گاز کشور ارسال شده است.
مدیرعامل شرکت ذخیره سازی گازطبیعی ایران تصریح کرد: هم اکنون نیز برداشت از این مخزن با حجم روزانه بیش از دو میلیون مترمکعب گاز ادامه دارد و در صورت دستور توقف برداشت از سوی معاونت برنامه ریزی وزارت نفت و شرکت ملی گاز ایران، ذخیره سازی گاز در آن را از سر خواهیم گرفت.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به فرصت تزریق گاز به مخزن سراجه قم در دوره زمانی گرم سال (١٥ فروردین تا ١٥ آبان) و کاهش مصرف این حامل انرژی در این بازه زمانی، با تزریق هفت میلیون مترمکعب گاز در روز به آن می توان انتظار داشت ١,٥ میلیارد گاز در مخزن سراجه قم ذخیره و در زمستان سال آینده قابل استفاده باشد.
مدیرعامل شرکت ذخیره سازی گازطبیعی ایران گفت: در کنار تاسیسات ذخیره سازی مخزن سراجه قم، سامانه پالایشگاهی به ظرفیت پالایش روزانه ١٠ میلیون مترمکعب گاز در دو فاز پنج میلیون مترمکعبی ایجاد شده است که گاز تحویلی از بالادست خود را پالایش و به شبکه سراسری تزریق می کند.
سامی وند اظهار داشت: سال گذشته با توجه به محدودیت بخش بالادست، روزانه نزدیک به چهار میلیون مترمکعب گاز به این مخزن تزریق و به طور میانگین نیز سه میلیون و ٨٠٠ هزارمترمکعب در روز از آن برداشت و به خطوط سراسری ارسال شد.
وی با اشاره به این که مخزن سراجه قم در دو فاز تعریف شده است، اظهار کرد: در فاز نخست، امکان ظرفیت ذخیره سازی ١,٥میلیارد مترمکعب گاز وجود دارد و این میزان در فاز دوم تا ٣.٣ میلیارد مترمکعب قابل افزایش خواهد بود.
مدیرعامل شرکت ذخیره سازی گازطبیعی ایران با بیان این که در فاز دوم ٢٠ میلیون مترمکعب در روز در مخزن سراجه قم تزریق خواهد شد، حجم برداشت از آن را ٣٣ میلیون مترمکعب در روز اعلام کرد./ر