به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز، عبدالهی، با اشاره به اهمیت توسعه بخش کشاورزی در ارتقاء جایگاه اقتصادی استان گفت: جمعیت دامی استان بیش از 8/9 میلیون واحد بوده و سالانه نزدیک به یک میلیون تن محصول اعم ازگوشت قرمز، گوشت سفید، شیر، تخممرغ، عسل وآبزیان تولید و با توجه به خودکفایی استان دراغلب محصولات تولیدی دراین بخش، مازاد برنیاز به استانهای همجوارو کشورهای منطقه صادرمی شود.
وی با اشاره به جایگاه تولیدات دامی در اقتصاد کشاورزی استان، افزود: این بخش علاوه بر تامين مواد غذايي و توسعه صادرات غير نفتي و همچنین ايجاد ساز و کارهاي مناسب براي رشد بهرهوري عوامل توليد، مسئوليت بسيار اساسي در تامين امنيت غذايي را نیز برعهده داشته و تلاش برای توسعه بیش از پیش زیر بخش مهم دامی در قالب طرح توسعه بخش کشاورزی استان، بر مبنای این تفکر صورت می پذیرد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان با اظهار اینکه بخش کشاورزی یکی از مهم ترین و تواناترین بخش های اقتصادی است که تامین کننده بیش از یک چهارم تولید ناخالص ملی، یک چهارم اشتغال، بیش از چهار پنجم نیازهای غذایی و یک چهارم صادرات غیر نفتی محسوب می شود، گفت: عوامل موثر در برنامه ریزی بخش کشاورزی مانند ویژگی های طبیعی، اقلیم، آب و خاک، عوامل اقتصادی مانند قیمت تمام شده محصول، سرمایه و نیروی کار، عوامل اجتماعی و فرهنگی مانند نظام های بهره برداری، مهارت نیروی انسانی وعادت های مصرفی را شامل شده و مشخص می سازد، برنامه ریزی در بخش کشاورزی از ظرافت و پیچیدگی خاصی برخوردار است و باید ماهیت توسعه ای در بطن توسعه ملی داشته باشد./ع