به گزارش
سرويس اقتصادي باشگاه خبرنگاران، عيسي گلشاهي گفت: صدور کد رهگيري باعث مي شود مصرف کنندگان از سلامت و بهداشت محصولات شيلاتي مطمئن شوند و همه کارها از مرحله پرورش و صيد تا فرآوري و توزيع در شبکه شفاف خواهد شد.
وي با اشاره به تاکيد سازمان خواربار و کشاورزي ملل متحد "فائو" براي صدور کد رهگيري و ايجاد سامانه براي محصولات و فراورده هاي شيلاتي گفت: اين طرح مورد توجه همه کشورهاست و با اين کار مي توان توسعه صادرات شيلات را هم برنامه ريزي کرد.
گلشاهي گفت: در طرح كد رهگيري محصولات شيلاتي، بانك اطلاعاتي از مزارع و مراكز توليد و صيد به سطح مصرف کننده ايجاد مي شود و در ادامه طرح شناسنامه دار كردن محصولات شيلاتي هم اجرا مي شود.
مدير كل دفتر بهبود كيفيت، فرآوري و توسعه بازار آبزيان شيلات ايران گفت : واحدهاي توليدي آبزيان موظفند از سازمان شيلات، كد رهگيري براي توليدات خود دريافت كنند.
هر كد رهگيري براي يك فصل توليدي خاص صادر مي شود و توليدكنندگان براي سال هاي بعد، كد رهگيري جديد خواهند گرفت و از عرضه هاي غيرمجاز در بازار جلوگيري مي شود.
ماهيان گرمابي و خاوياري نيز در مراحل بعدي کد رهگيري است و در بخش صيد و صيادي نيز در شمال كشور آغاز مي شود و صيد در آب هاي جنوب هم در ادامه زيرپوشش طرح كد رهگيري مي رود.
گلشاهي افزود: همه استان هاي کشور در زمينه توليد محصولات شيلاتي گونه هاي منحصر بفردي دارند و خوشبختانه توليد اين بخش در آبهاي داخلي و آبهاي آزاد رو به افزايش است.
وي درباره کيفيت محصولات آبزي هم گفت: مشکلي از اين لحاظ نداريم و اگر بسته بندي ها در صنايع تبديلي و فراورده سازي نهادينه شود، کيفيت و سلامت و بهداشت ان حفظ مي شود و هم مي توان براي پايداري در بازارهاي صادراتي اقدام کرد./س