به گزارش خبرنگار کلينيک باشگاه خبرنگاران؛ استفاده از گیاهان دارویی در درمان انواع بیماری ها، قدمتی درست به اندازه خود بیماریها دارد. دیابت نیز از این قاعده مستثنا نیست و بسیاری از بیماران دیابتی با گیاهان دارویی معالجه میشدند.
هر چند استفاده از برخی گیاهان دارویی در درمان این بیماری موثر واقع میشوند اما ذكر این نكته ضروری است كه باید مصرف هر كدام از آنها با تشخیص پزشك متخصص و همچنین پزشكان متخصص در زمینه طب سنتی باشد، زیرا برخی از انواع گیاهان با برخی داروهای شیمیایی تداخل پیدا كرده و اثر معكوس میگذارند.
ضمن آنكه اثر هر كدام از آنها از فردی به فرد دیگر متفاوت بوده و عوارض و اثرات مصرف طولانی مدت این گیاهان ناشناخته است. در ادامه برخی از عمده ترین گیاهانی كه در طول تاریخ به این منظور استفاده میشدند را با هم مرور میكنیم.
پیاز و سیر: تركیبات گوگردی مانند آلیل پروپیل دی سولفید موجود در پیاز و همچنین اكسید آلیل دی سولفید موجود در سیر با افزایش میزان انسولین خون، نقش بسیار مهمیدر كاهش قند خون ایفا میكنند. به همین منظور قرصهای سیر در بازار موجود است كه مصرف آنها تا حدودی قند خون را كاهش میدهد.
شنبلیله: بذر شنبلیله برای درمان دیابت مفید است. مصرف این سبزی باعث كاهش قند خون شده و به دیابتیها كمك میكند. این گیاه همچنین موجب تسكین علائم دیابت مانند پرنوشی و پرادراری میشود. علاوه بر قند خون، تخم شنبلیله، كلسترول خون را نیز كم میكند. ماده موثر تخم شنبلیله، گالاكتولامان است كه از انواع فیبرهای قابل حل در آب است.
دم كرده گیاه گزنه: گزنه در طب سنتی ایران به عنوان یك داروی كاهنده گلوكز خون شناخته شده است. عصاره برگ گزنه میتواند نقش حفاظتی در برابر افزایش میزان قند خون و تخریب سلولهای پانكراس داشته باشد.
دارچین: تازه ترین تحقیقات دانشمندان نشان میدهد مصرف كمیدارچین در رژیم غذایی میتواند در حفظ سلامت بیماران دیابتی موثر باشد. افزودن مقدار كمیدارچین به قهوه صبحانه، آب پرتقال یا غلات مفید است و با جوشاندن آب با یك تكه دارچین، به راحتی میتوان چای دارچین تهیه كرد. یك گرم دارچین، فقط ۳ كالری دارد و بیماران دیابتی بدون نگرانی از چاق شدن میتوانند آن را مصرف كنند. لازم به ذكر است این گیاه با اینكه اثر كاهندگی بر قند خون دارد، تاثیری بسیار ناچیز بر HbA۱C (هموگلوبین گلیکوزیله) دارد.
منبع: سلامت نيوز