به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مشهد دانشيار فارماکوگنوری، دانشكده داروسازي، دانشگاه علوم پزشكي مشهد اظهار داشت : بخش مورد استفاده این گیاه در واقع ریشه آن است، ریشه گیاهی علفی چند ساله با یک غده زخیم و در زیر زمین منشعب است در سال اول این گیاه ساقه سبز، افراشته، خزنده و نی مانند است و یک سری برگهای نازک و سر نیزهای دارد.
دکتر سيد احمد امامی با اشاره به ديگر خواص اين گياه خاطر نشان کرد : زنجبیل برای درمان تهوع، استفراغ، اسهال خونی و همچنین کسانی که احساس بیماری دارند مناسب است.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي مشهد تصريح کرد : از خواص دیگر زنجبیل، ضدتهوع، ضدمیکروب، آنتی اکسیدان، مقوی قلب و محرک دستگاه ایمن ساز بدن است و مانع تجمع پلاکتهای خون و باعث رقیق شدن خون میشود.
دانشيار فارماکوگنوری، دانشكده داروسازي، دانشگاه علوم پزشكي مشهد اظهار داشت: در طب سنتی اسلامی و ایران زنجبیل گیاهی بسیار گرم و کمی خشک است و به عنوان گوارنده غذا و برای افرادی که دارای معده و کبد سرد هستند مناسب است.
وی در خصوص موارد منع مصرف این دارو گفت: این گیاه صفراآور است و برای افرادی که سنگ صفرا دارند بدون نظر پزشک تجوز نمیشود.
دکتر امامی تاکید کرد: زنجبیل باعث رقیق شدن خون میشود و مصرف آن برای بیماران هموفیلی ممنوع است.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي مشهد افزود: مصرف زنجبیل با معده خالی موجب زخمهای گوارشی شده پس با معده خالی مصرف نشود و توصیه میشود خانمهای باردار از این گیاه مصرف نکنند.
وي افزود: توصیه میشود افرادی که از داروهای ضد انعقاد استفاده میکنند از این گیاه مصرف نکنند.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي مشهد در ادامه خاطر نشان کرد : اشکال دارویی این گیاه، کپسول ۱۰۰، ۴۰۰، ۵۰۰ و ۱۰۰۰ میلیگرم و قرصهای جویدنی ۶۷.۵ میلیگرم میباشد و آنچه که در منزل مصرف میشود به صورت پودر بود است/س