به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز، میر شفیعی افزود: این اثرگذاری به اندازه ای است که فرهنگ و هنر غنی ایران می تواند برگ برنده کشورمان در روابط بین المللی باشد.
شفیعی با اشاره به برپایی هفته فرهنگی ایران در کشور اسلوونی و برگزاری نمایشگاه آثاری از هفت رشته صنایع دستی در آن، اظهار داشت: طی نمایشگاه صنایع دستی ایران در اسلوونی، استقبال بازدیدکنندگان و علاقه مندی آنها که اغلب به صورت خانوادگی برای بازید از نمایشگاه آماده بودند بسیار ما را متعجب کرد.
وی خاطرنشان کرد: مردم این کشور طی بازدید با دقت و حوصله بسیار از نقوش، تزئینات و روش کار در سفال و سرامیک می پرسیدند و آشنایی با فرهنگ و هنر ایرانی به وضوح دیدگاه آنها را نسبت به کشورمان تغییر مثبت می داد.
این مدرس سفال و سرامیک با تاکید بر اینکه زبان هنر و صنایع دستی ایران با اثرگذاری بسیار سریع و عمیق بر مردم کشورها می تواند تکلیف جنبه هایی از مسائل بین المللی را مشخص کند، افزود: اثرگذاری این صنایع دستی بر روی بازدیدکنندگان در کشور اسلوونی به اندازه ای بود که بسیاری از آنها برای سفر به ایران و آشنایی با شهرهای کشورمان اظهار علاقه مندی کردند.
میر شفیعی با اشاره به آثار صنایع دستی کشورمان در نمایشگاه پایتخت کشور اسلوونی تصریح کرد: هفت رشته شامل قلم زنی و میناکاری، موسیقی، عروسک گردانی، خطاطی و معرق چوب و نیز سفال و سرامیک به عنوان نماینده آذربایجان شرقی از ایران طی هفته فرهنگی ایران در اسلوونی در این کشور حضور یافته بودند.
وی با اشاره به ورک شاپ و کارگاه عملی ساخت سفال و سرامیک در این نمایشگاه، خاطرنشان کرد: بیش از 100 اثر سفال و سرامیک در تکنیک های مختلفی همچون فیروزه ای، لعاب احیایی و زرین فام را که حاصل کار خودم، هنرمندان استان و تعدادی از شاگردانم بود در این نمایشگاه عرضه شده بود.
این هنرمند صنایع دستی تلاش ها و حساسیت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی در حمایت از هنرمندان صنایع دستی را با اقداماتی نظیر احیای رشته های منسوخ شده ، توسعه آموزش، اعطای تسهیلات و بیمه هنرمندان قابل تقدیر دانست.
میر شفیعی با بیان اینکه در کارگاهش تلاش می کند تا هنر سفال و سرامیک این منطقه را حفظ و تقویت کند، افزود: تکنیک زرین فام از قدیمی ترین هنرهای سفال کشورمان است که در دوره ای منقطع شده و رو به فراموشی می رفت که با حمایت اداره کل میراث فرهنگی استان پایان نامه فوق لیسانس خود را به این موضوع اختصاص داده و با همکاری دیگر هنرمندان پیگیر اشاعه آن شدیم.
وی با اشاره به ویژگی های منحصر بفرد نقوش در صنایع دستی ایرانی، خاطرنشان کرد: نقوش در هنر ایرانی تنها زیبایی های بصری نیستند بلکه مفاهیمی پشت سر خود داشته اند که منجر به متمایز شدنشان گردیده است.
میر شفیعی تشریح کرد: به طور مثال ماهی نماد آزادی و طرح مکرر گل ها یه ویژه در رشته های قالی و سفال نشانه بهشت ازلی و انسان بهشتی است.
لازم به ذكر است، سید محمد میر شفیعی با بيش از 10 سال فعاليت در زمينه سفال و سرامیک، تحصیلات تکمیلی و آکادمیک خود را در همین رشته به پایان رسانده و تلاش زیادی در احیا و ترویج برخی از تکنیک های رو به فراموشی سفال و سرامیک داشته است./س