نتایج یک مطالعه جدید نشان داد، ورزش با هزینه‌ها و خطرات جانبی کمتر نسبت به دارودرمانی می‌تواند به عنوان یکی از بهترین روش‌های مؤثر مداخله‌یی در کنار داروهای ضد افسردگی و روان درمانی به کار رود.

به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران، اختلالات خلقی از جمله افسردگی، شایعترین و مهمترین اختلالات روانی در دوره پس از زایمان و شیوع آن پس از زایمان بالا گزارش شده است. از طرفی افسردگی پس از زایمان، سلامت مادر را به خطر انداخته و اثرات منفی در تکامل نوزاد دارد و درمان آن از اهمیت بسزایی برخوردار است، لذا مطالعه‌ای با هدف بررسی تأثیر ورزش بر افسردگی پس از زایمان توسط سارا سعیدی، کارشناس ارشد حرکات اصلاحی و آسیب شناسی ورزشی از دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهرکرد انجام شد.

این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده دوسوکور روی 40 زن افسرده نخست زا در هفته شش تا هشت پس از زایمان انجام شد. افراد بر اساس سطح انگیزش به فعالیت بدنی در دو گروه 20 نفره تجربی و کنترل قرار گرفتند. برنامه ورزشی برای 45 دقیقه، سه جلسه در هفته به مدت 12 هفته انجام شد. افسردگی پس از زایمان با استفاده از مقیاس ادینبورگ ارزیابی شد. داده ها پس از گردآوری با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 17) و آزمون‌های آماری تی زوج نمونه ای و تی مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته‌ها حاکی از آن است که افراد دو گروه از نظر میزان افسردگی پس از زایمان، پس از برنامه ورزشی تفاوت آماری معنی داری داشتند و کاهش معنی داری در میزان افسردگی زنان گروه تجربی مشاهده شد.

نتایج این پژوهش نشان داد: ورزش به عنوان یک مداخله درمانی مناسب، غیر تهاجمی، با هزینه ها و خطرات جانبی کمتر نسبت به دارو درمانی می تواند به عنوان یکی از بهترین روش های مؤثر مداخله‌یی در کنار داروهای ضد افسردگی و روان درمانی به کار رود.

شایان ذکر است این مطالعه در مجله دانشگاه علوم پزشکی مشهد منتشر شده است.

منبع:خبرگزاری ایسنا
برچسب ها: ورزش ، زایمان ، افسردگی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.