به
گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران، بر اساس آخرین آمار ثبت شده در سال گذشته، 119 مورد ابتلا به سرطان مری در هر دو جنس مرد و زن گزارش شده است.
فوق تخصص کبد و گوارش و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در این باره گفت: با توجه به شیوع بالای این سرطان و کشندگی آن مراجعه زود هنگام به پزشک و تشخیص زودرس در پیشگیری و درمان این عارضه موثر است.
دکتر فرشاد شیخاسماعیلی، اختلال در بلع غذا و گیرکردن لقمه و موادغذایی جامد را از علائم بالینی این سرطان در افراد برشمرد و اظهار کرد: هر بار گیر کردن لقمه به معنی ایجاد سرطان مری نیست و با توجه به اینکه گیر کردن لقمه غذا در این سرطان پیش رونده است بنابراین فرد مبتلا ابتدا در بلع مواد غذایی جامد، نیمه جامد و مایعات دچار اختلال میشود و در موارد وخیم بیمار حتی در بلع آب دهان هم دچار مشکل میشود.
به گفته وی، در این عارضه اختلال در بلع با درد زیر جناغ، کم اشتهایی، کاهش وزن و گرفتگی و خشونت صدا همراه است.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در ادامه نوشیدن مایعات بویژه چای داغ، مشروبات الکلی، استعمال دخانیات، مصرف غذاهای کپک زده و حاوی نیترات، خوردن مایعات قلیایی، چاقی، مصرف اغذیه نمک سود، و کمبود ویتامینهای A وE ، روی، سلنیم در درازمدت را از عوامل خطر در ابتلا به سرطان مری برشمرد.
وی خاطرنشان کرد: خودداری از مصرف مواد غذایی فوق، عدم نوشیدن مایعات داغ و مراجعه زودهنگام به پزشک در صورت مشاهده هر نوع اختلال در بلع غذا در پیشگیری و کنترل این سرطان موثر است.
منبع:خبرگزاری ایسنا