به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران تبریز، رییس سازمان جهادکشاورزی آذربایجانشرقی با اشاره به اينکه سازمان نظام مهندسي کشاورزي يکي از مهمترين تشکلهاي غيردولتي بخش کشاورزي مي باشد افزود: اين سازمان با اقداماتي مفيد نظير کاهش تصديگري در بخش کشاورزي و انجام کارهاي کشاورزي به صورت عملي در مزارع يک بازوي قدرتمند براي بخش کشاورزي شده است.
محمدیان با بيان اينکه بخش کشاورزي نه تنها در اشتغال کشور نقش عمدهاي دارد بلکه در امنيت غذايي نيز نقش مهمي ايفا ميکند،افزود: بخش کشاورزي پايه اصلي اقتصاد کشور و از محدود بخشهايي است که مولد بخشهاي ديگر است.
وي بخش کشاورزي را عاملي در تقويت ساير بخشهاي اقتصادي دانست و افزود: در کنار صنعت محور توسعه آذربايجان شرقي نيز متکي بر کشاورزي و دامداري بوده و کشاورزي در استان از اهميت بسيار بالايي برخوردار است.
رئيس سازمان جهادکشاورزي استان، کوچک بودن اراضی کشاورزی و محدودیت منابع آبی را از جمله مشکلات بخش کشاورزي دانست و افزود : اين موضوع سبب ايجاد مشکلاتي در انتقال علوم جديد کشاورزي به کشاورزان ميشود که در اين خصوص رسالت مهندسين ناظر بيش از پيش مي باشد.
محمدیان با اشاره به عدم بهره برداري از پتانسيل هاي بخش کشاورزي گفت: مهندسين بايستي در تصميم گيري هاي خود مصمم بوده و ازعلم و تخصص خود براي بکارگيري فرصتهاي موجود و توسعه بخش کشاورزي استفاده بهينه نمايند .
رئيس سازمان جهادکشاورزي استان استفاده از کارشناسان را بعنوان مشاور در مزارع و باغات حائز اهميت دانست و گفت : هم اکنون بيش از ۹۹ درصد کشاورزي در بخش خصوصي انجام مي شود لذا بايستي از ظرفيتهاي فني و تخصصي کارشناسي در بخش خصوصي بکارگيري بهينه شود .
وی بابيان اينکه واگذاري طرحها بايد در قالب تشکلهاي خدمات فني و کلينيک ها ساماندهي شود گفت : با همکاري سازمان نظام مهندسي کشاورزي و منابع طبيعي استان و با استفاده از توان علمي وکارشناسي اعضاي اين سازمان در قالب طرحهاي گندم، جو، کلزا ، حفظ نباتات ، باغباني و دامپروري نیروهای مهندس این سازمان بکار گرفته شده اند.
محمدیان ضمن اعلام رضايت از عملکرد سازمان نظام مهندسي استان، از اعضا اين سازمان خواست تا دانش روز را به کشاورزان معرفي و اعتماد آنان را جلب نمايند .
وی با اشاره به اینکه در قوانین موجود، اعم از قانون تاسیس و قانون افزایش بهره وری بخش کشاورری و منابع طبیعی، بسترهای قانونی لازم برای فعالیت مهندسین این سازمان درجهت نظام مند گردیدن فعالیت های کشاورزی با نقش آفرینی فارغ التحصیلان رشته های کشاورزی فراهم شده است گفت: این سازمان باید به استناد همین قوانین و در راستای ارتقای کیفی و کمی تولیدمحصولات کشاورزی فرآیند تولیدات این بخش را فنی ومهندسی نماید.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان با اشاره به اینکه سازمان نظام مهندسی بزرگترین سازمان تخصصی بخش می باشد ادامه داد: این سازمان باید کشاورزی را به سمت کشاورزی مهندسی که شیوه ای پیشرفته از کشاورزی بوده و در آن مجموعه اقدامات و فعالیت های لازم برای بهره برداری از آب و خاک و سایر منابع پایه به منظور تولید محصولات گیاهی وحیوانی در چهارچوب ضوابط و معیارها و استانداردها و دستورالعمل های مورد نظر علوم مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی صورت می پذیرد، هدایت کند چون حاصل این نوع کشاورزی، رفاه، آسایش و امنیت کشاورزان، حفظ وپایداری محیط زیست ومنابع پایه کشور با نقش آفرینی مهندسان کشاورزی و منابع طبیعی و محیط زیست را به همراه خواهد داشت.
محمدیان به واگذاری تصدی های بخش کشاورزی به سازمان نظام مهندسی برابر قوانین افزایش بهره وری بخش کشاورزی ومنابع طبیعی ونظام جامع دامپروری اشاره نموده وافزود: این روند انتقال نباید به معنی صرف واگذاری امور غیر حاکمیتی باشد بلکه از طریق این واگذاری ، بایستی روند صدور پروانه و خدمات فنی و مهندسی تسهیل و روند آسان سازی امور فراهم شود لذا در این راستا کلیه تصدی گری های بخش کشاورزی تا پایان سال ۱۳۹۲ واگذار می شود.
وی با اشاره به محدود بودن فرصت های شغلی در بخش دولتی خواستار ورود فارغ التحصیلان جویای كار به امور غیر حاكمیتی قابل واگذاری در بخش كشاورزی شده و با اعلام حمایت از مهندسان كشاورزی با زمینه سازی برای تولید در بخش كشاورزی گفت: با توجه به اینكه تولید محصول سالم، رویكرد اصلی دولت در بخش كشاورزی است، مهندسان نقش مهمی در این راستا می توانند ایفا كنند.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان بر پررنگ شدن نقش مهندسان زن در برنامه های توسعه كشاورزی تاكید كرد و گفت: این قشر نقش مهمی به خصوص در برنامه های ترویجی و پژوهشی می توانند ایفا كنند.
محمدیان تعامل بین سازمان نظام مهندسی کشاورزی و سازمان جهاد کشاورزی را مثبت ارزیابی نمود و افزود: مهندسین حاضر در این مجموعه در طرح GIS وعکسبرداری هوایی از اراضی کشاورزی و صدور شناسنامه این سازمان را یاری می رسانند.
وی به رتبه اول استان در سطح کشور در آبیاری تحت فشار در سال گذشته اشاره نموده و افزود: اراضی کشاورزی 7 شهرستان در آذربایجان شرقی تحت تاثیر خشک شدن دریاچه ارومیه قرار داشته و از این بابت به مخاطره افتاده اند./س