بررسی علل افزایش سن ازدواج دختران، سالهاست که مورد توجه جامعه شناسان قرار گرفته است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ، جامعه ایران از نظم سنتی به نظم مدرن و مختصات آن مواجه شده است. در این میان یکی از مختصات این نظم مدرن در جامعه ایران افزایش سن ازدواج دختران است. بررسی علل افزایش سن ازدواج دختران، سالهاست که مورد توجه جامعه شناسان قرار گرفته است. در جدید ترین پژوهش صورت گرفته در دانشگاه علوم اجتماعی دانشگاه تهران علل تاخیر در ازدواج بیش از 1200 دختر مجرد کشور در 5 شهر تهران، ساری، خرم اباد، مشهد و سنندج در میان دختران مجرد و زنان متأهل 25 تا 44 ساله بررسی شده است. نتایج این تحقیق نشان داده است که دخترانی که دیرتر ازدواج می کنند، از تحصیلات بالاتری برخوردارند، نگرش فرامادی به ازدواج دارند و اعتقادبیش تری دارند که با ازدواج، هزینه فرصت های ازدست رفته بیش از فرصت ازدواج است.

پدیده افزایش سن ازدواج نه فقط در ایران، بلکه حتی در کشورهای توسعه یافته فراصنعتی مانند ایالات متحده آمریکا نیز مشاهده می شود، به طوری که براساس نتایج مطالعات موجود، سن ازدواج در این کشور از اواسط دهه 1960 به طرز برجسته ای در بین جمعیت آن افزایش یافته است.
به طوریکه نسبت افراد ازدواج کرده در این کشور در سال 1960 برابر با 78 درصد بود که در سال 2000 به 52، درصد و در سال 2005 به کم تر از 50 درصد کاهش یافت.
با این حال نتایج پژوهش صورت گرفته در دانشگاه تهران، نشان می دهد، دختران بیش تر به دلیل فقدان همسر مورد علاقه خود مجرد می مانند.

در نمودار زیر مهم ترین علل تجرد دختران را ببینید؛



در جدول زیر سایر دلایل تجرد دختران در افراد مورد بررسی قرار گرفته را بخوانید؛

مهم ترین دلایل تجردفراوانی
ادامه تحصیل20.9
تغییر نگرش و معیارهای دخترها2.6
فقدان همسر دلخواه و مورد
علاقه
49.6
بی اعتمادی به جنس مخالف (پسر)10.2
سخت گیری خانواده ها4.3
عدم تمایل پسرها به ازدواج2.1
سختی تهیه جهیزیه و برگزاری
مراسم ازدواج
6.8

منبع:خبرآنلاین


 
برچسب ها: ازدواج ، تجرد
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۸ ۰۷ اسفند ۱۳۹۱
خیلی ناز میکنن منتظر هستن تا یه شاه زاده سوار بر اسب سفید بیاد سراغشون