دکتر خبازی متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت ودرمان باشگاه خبرنگاران گفت: تغذیه متعادل به رژیمی می گویند که کلیه نیازهای فرد به مواد مغذی را مثل ویتامینE, D, A در شرایط مختلف فیزیولوژی ( ورزش کردن، غذا خوردن) تامین می کند که این رژیم غذایی شامل همه ی غذاهای مختلف در گروههای کلسیم، پروتئین ها و غیره است.
وی گفت: غذاها را بر حسب ارزش تغذیه ای ، خاصیت و مقدار مواد مغذی در گروه های مختلف سنی می توان قرار داد.
خبازی در خصوص روش های مختلف تغذیه متعادل گفت: نان، برنج، غلات و سیب زمینی که از مواد نشاسته تشکیل شده اند تامین کننده انرژی پروتئین و املاح معدنی هستند.
وی اظهار داشت: لبنیات که منابع پروتئین و کلسیم بدن ما را تشکیل می دهد حتما باید در رژیم های غذایی به صورت متعادل استفاده می شود.
وی در پایان گفت: در تغذیه متعادل هرم های مختلفی وجود دارد که افراد باید در مصرف روزانه از این هرم ها استفاده کنند.
این هرم ها گروههای غذایی و موادی که در هر گروه جای می گیرند را معرفی کند.
هرم غلات، نان، سبزی ها و میوه ها از یک طرف و هرم لبنیات، گوشت، مرغ و ماهی از طرف دیگر باید در سبد روزانه استفاده شود./ز2