این نمایشگاه نه فقط برای دولت‌های عربی، بلکه برای مردم نیز دیدنی‌ها یا حتی خریدنی‌هایی دارد. هر چند که در این نمایشگاه سلاح‌های سنگین نیز به نمایش درآمده است، اما بدیهی است که دول عربی سلاح‌های سنگین خود را در نمایشگاه‌های خارج از کشور دیده و یا بنا به دستور خریداری می‌کنند. پس هدف از برگزاری این نمایشگاه در ابوظبی چیست؟



بزرگ‌ترین نمایشگاه انواع سلاح‌ها در ابوظبی افتتاح شد. عرب‌ها به خرید اسلحه تشویق می‌شوند.
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران ،  این نمایشگاه نه فقط برای دولت‌های عربی، بلکه برای مردم نیز دیدنی‌ها یا حتی خریدنی‌هایی دارد. هر چند که در این نمایشگاه سلاح‌های سنگین نیز به نمایش درآمده است، اما بدیهی است که دول عربی سلاح‌های سنگین خود را در نمایشگاه‌های خارج از کشور دیده و یا بنا به دستور خریداری می‌کنند. پس هدف از برگزاری این نمایشگاه در ابوظبی چیست؟

 
 
1112 تولید کننده سلاح از 59 کشور جهان، آخرین فناوری‌های تسلیحاتی خود را در این نمایشگاه برای مدت یک هفته به نمایش گذاشته‌اند و سرمایه‌داران دولتی و بخش خصوصی اعراب، از کشورهای مختلف و به ویژه عربستان سعودی راهی این نمایشگاه شدند.
 
 
مشاور امنیت دوحه در مصاحبه با خبرنگاران گفت: «من از امنیت چیزی نمی‌دانم، من در بخش صنعت تسلیحاتی کار می‌کنم». این بیان حاکی از آن است که مسئله برای غرب فروش و برای جهان عرب خرید اسلحه است، نه هیچ ضرورت دیگری و از جمله «امنیت ملی».
 
 
در سمت چپ و راست این نمایشگاه، انواع راکت‌های ضد موشک به نمایش درآمده است. عرب‌ها با لباس سفید و بعضاً مشخصه‌هایی که دولتی یا سرمایه دار بودن شان را مشخص می‌کند در این نمایشگاه قدم می‌زنند. عده‌ای نیز از کشورهای مختلف با لباس نظامی حضور دارند و از آخرین فناوری‌های تسلیحاتی بازدید می‌کنند. کارمندان نمایشگاه همه لباس خاکستری دارند. البته این نمایشگاه برای زنان عرب نیز دستآوردهایی دارد و تپانچه‌هایی به رنگ صورتی عرضه کرده است.
 
 
بنا به گزارش رسانه‌ها، وقتی با بازدیدکنندگان صحبت می‌کنید و از واژگانی چون «جنگ، حمله و مرگ» سخن به میان می‌آورید، با استقبال خاصی مواجه نمی‌شوید چرا که به رغم تبلیغات گسترده به ویژه در زمینه «ایران هراسی» و مقوله ای به نام «ترور»، چیزی در این زمینه‌ها نمی‌دانند، بلکه آنها فقط در خصوص اقسام تکنولوژی پیشرفته تسلیحاتی و نیز رقابت صحبت می‌کنند.
 
 
اما در این نمایشگاه هر سلاحی برای هر سلیقه‌ای عرضه شده است. از نارنجک دستی که بیشتر مصرف شبه نظامیان و تروریست‌های سوریه است گرفته تا مسلسل‌های سنگین و سبک، تا هواپیمای بدون سرنشین نظامی، ناو بدون سرنشین نظامی ... و حتی سلاح‌های اتوماتیکی که فقط 500 یورو قیمت دارد.
 
 
تا کنون 60 هزار نفر از این نمایشگاه بازدید کرده‌اند. به نظر می‌رسد این نمایشگاه فرصت و توجیه خوبی برای ورود و فروش انواع سلاح‌ها برای شورشیان و گروه‌های تروریستی در سوریه می‌باشد.
 
به گزارش Bild یک سخنگوی نمایشگاه موسوم به «Index» گفت: همه می توانند وارد این نمایشگاه شده و بازدید کنند، غیر از اسرائیلی‌ها و کودکان. ما در اینجا زمین بازی برای کودکان نداریم، اما محلی برای نگهداری و مراقبت از آنها در نظر گرفته‌ایم. اما اگر مشتری VIP داشته باشیم که با کودک خود آمده باشد، کاری نمی‌شود کرد.
 
 
بنا بر همین گزارش یک فروشنده آلمانی که نخواست نامش فاش شود گفت: این نمایشگاه در درجه اول یک فروشگاه و فرصت خوبی برای فروش است. سال گذشته درآمد صنایع نظامی در جهان دو تریلیون دلار بوده است که البته سهمی هم به آلمان تعلق داشت. 69 تولید کننده آلمانی در این نمایشگاه شرکت کرده‌اند.
 
کریستین پتر (Christian Peter)، مدیر عامل شرکت فروشنده تسلیحات و تجهیزاتی امنیتی و دفاعی گفت: «همیشه باید موضوع حمله را از دفاع جدا کرد»
 
بنا بر همین گزارش نظامیان ابوظبی طبل زنان رژه ای رفتند و سپس در میان شگفتی مردم در سالن 27 رقص یک سگ پشمالو از نژاد مخلوط به نمایش درآمد. افسر مربوطه گفت: ما می‌خواهیم با این نمایش نشان دهیم که سگ‌های ما چگونه خوب تعلیم دیده اند. [گویا بالتبع طرح اخیر پنتاگون، سگ‌های نظامی نیز از این پس به عنوان تسلیحات وارد بازار شده معامله می‌شوند].
 
یک پاکستانی گفت: ما وانمود کردیم که مایلیم یک نوع مسلسل را به قیمت هر قبضه 500 یورو خریداری کنیم. سریعاً ما را به اتاقی در طبقه زیرزمین بردند. ابتدا راهنما برایمان چای آورد و خارج شد و بعد رئیس او که مردی با موهای کوتاه بود آمد تا با ما وارد مذاکره شود. (یعنی فروش قاچاق).
 
یک فروشنده سلاح گفت: بدیهی است هیچ خریداری بدون مجوز ورود سلاح از کشورش به این سلاح‌ها دست نمی‌یابد، اما ما همه مشتریان را یک‌سان نگاه می‌کنیم.
 
فروشنده با این سخن، فروش غیر قانونی را توجیه کرد. در واقع گفت: مشتری برای ما مشتری است، فرقی نمی‌کند که کیست یا سلاح را برای چه می‌خرد و چگونه به کشورش وارد خواهد کرد. ظاهر کار این است که اگر مجوز کشورش را اخذ نکرده باشد، نمی‌تواند به این سلاح‌ها دسترسی پیدا کند.
 
در یکی از سالن های این نمایشگاه، سلاح‌ها و تجهیزات عربی (ATI) عرضه می‌شود که شامل نارنجک و لباس است. در بروشور این بخش قید شده «ایده برای کنترل شورش‌های مردمی؟!»
 
 
 
ایتالیایی‌ها نیز یک سیستم مانیتورینگ و یک تیم «هک» اعزام کرده‌اند که قادر است ایمیل‌ها و تماس‌های تلفنی صدهاهزار نفر از شهروندان را از راه دور کنترل کند و از طریق ماهواره‌های فضایی حتی روی یک پاکت سیگار در دست یک نفر نیز زوم کند.
 
 
افسر روسی سرگیل و. (.Sergeij W) نیز با کنایه به آمریکایی‌ها گفت: دنیا قشنگی است. هر کسی می‌تواند به راحتی اسلحه بخرد. آن هم در  این دنیایی که ناگهان می‌بینی یک ترمیناتور مقابلت ایستاده است.
 
 
ابهام و سؤالات بسیاری از پشت پرده این نمایشگاه هم چنان باقی می‌ماند:
 
آیا سلاح های وروری به بهانه نمایشگاه همین مقدار بوده است؟
آیا کلیه سلاح‌های عرضه شده، به ویژه سلاح‌های سبک، سلاح‌های دید در شب، راکت‌ها، خودروهای زرهی و ...، پس از پایان نمایشگاه عودت داده می‌شود؟
هدف از عرضه و فروش به عمومی (هر خریداری) چیست؟
آیا شورشیان تجزیه طلب در سوریه، پاکستان، افغانستان، عراق و سایر گروهک‌های تروریست و شبهه نظامیان جدایی طلب مشتریان اصلی نیستند؟
 
 



منبع: ايران پي‌ان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار