کمیته ایمنی، بهداشت و محیط زیست (HSE) به منظور ارتقای سطح ایمنی و بهداشت، استاندارد سازی محیط کار و حفاظت از محیط زیست در دانشگاه تبریز آغاز بکار کرد.

به گزارش خبرنگارباشگاه خبرنگاران تبریز ، دبیر کمیته ی ایمنی، بهداشت و محیط زیست دانشگاه تبریز، هدف از تشکیل این کمیته را ارتقای سطح ایمنی و بهداشت، استاندارد سازی محیط کار و حفاظت از محیط زیست در آزمایشگاهها و فضاهای مرتبط در دانشگاه و رفع نیازهای ایمنی، بهداشتی و زیست محیطی دانشگاه و جامعه عنوان کردو گفت: این کمیته فعالیت خود را زیر نظر مدیریت امور فناوری با عضویت نمایندگان دانشکده های مختلف و ادارات مرتبط در دانشگاه شروع نموده است.

دکتر سهیل عابر، همچنین اظهار داشت: این کمیته خواهد کوشید تا با سیاست گذاری صحیح و نظارت اصولی، زمینه اجرای استانداردهای ایمنی، بهداشتی و محیط زیستی را در آزمایشگاههای دانشگاه فراهم آورده و از بروز خطرات و حوادث مرتبط و نیز از آسیبهای زیست محیطی ناشی از فعالیتهای غیراستاندارد پیشگیری نماید.

دکتر عابر با اذعان به اینکه فعالیتهای آموزشی و پژوهشی دانشگاه طبیعتا به ایجاد آلودگی هایی در محیط زیست منجر می شود که در سلامت عمومی جامعه تاثیرگذار می باشند، گفت: در صورتیکه این آلاینده ها به درستی دفع نشوند باعث بروز مشکلاتی خواهند شد. این کمیته بحث نظارت بر دفع پسماندهای دانشگاهی و زمینه سازی های لازم در ادارات شهری و استانی را مد نظر خواهد داشت .

وی همچنین تصریح کرد: طبیعت کار در آزمایشگاه به نحوی است که دارای خطراتی می باشد و اگر استانداردها و اصول ایمنی رعایت نشوند مواد شیمیایی موجود، کپسولها وسایر تجهیزات آزمایشگاهی برای افرادی که در آزمایشگاه کار میکنند خطر آفرین خواهند بود.

وی با بیان اینکه این تهدیدها همواره در کمین دانشجویان و آزمایشگران می باشند وتجربه های تاسف باری در این زمینه در دانشگاههای مختلف وجود داشته است، یاد آور شد: در این راستا برای پیشگیری از این مشکلات کمیته ایمنی، بهداشت و محیط زیست تشکیل شد که بر کلیه ی فعالیتهای آزمایشگاهی دانشکده های مختلف نظارت خواهد کرد ونظارت ها به طور دوره ای و منظم از لحاظ کیفیت و رفع نقائص مرتبط با ایمنی انجام خواهند گرفت.

وی اظهار داشت: در دانشگاههای کشور چنین کمیته ای به طور رسمی فعالیت ندارد هرچند برخی فعالیتهای خودجوش انجام می پذیرد اما انسجام نداشته و این حرکت در دانشگاه تبریز اولین حرکت نظام مند در این زمینه بوده است.

به گفته وی این کمیته در حال حاضر متشکل از 17 نفر عضو می باشد که عموما از اعضای هیئت علمی بوده و نیز تعدادی از کارمندان مرتبط با مسایل اجرایی مربوطه و همچنین معاونت محترم انسانی اداره ی کل محیط زیست استان آذربایجان شرقی در این کمیته عضویت دارند.

دکتر عابر آموزش مسائل مرتبط با ایمنی ، بهداشت و محیط زیست شامل آموزش آتش نشانی ، کمک های اولیه و آموزش های تخصصی هر گروه و رشته را جزء برنامه های این کمیته عنوان کرد و گفت: در نظر داریم حرکتی فراگیر ایجاد نماییم که دانشجویان تا زمانیکه آموزشهای لازم را ندیده اند وارد آزمایشگاه نشوند .

وی ارتباط فعالیتهای این کمیته با خارج از دانشگاه را از دو طریق دانست و تصریح کرد: برنامه ریزی در داخل دانشگاه برای حذف اثرات آلایندگی فعالیتهای دانشگاهی مستقیما از طریق کاهش مشکلات، بیماریها و هزینه های مربوطه بر جامعه تاثیر گذار است و همچنین سعی بر این است تا با نهادهای مرتبط خارج از دانشگاه مانند سازمان محیط زیست و شهرداری ارتباطات موثری جهت ایجاد زیرساختهای مناسب و مطلوب برای گسترش استانداردهای ایمنی، بهداشتی و زیست محیطی در سطح جامعه ایجاد شود.

دبیر کمیته ی ایمنی، بهداشت و محیط زیست دانشگاه تبریز درپایان ابراز امیدواری کرد تشکیل و فعالیت موثر این کمیته در دانشگاه تبریز، به الگوی حرکتی فراگیر در سطح کشور تبدیل شده و باعث برطرف شدن مشکلات مرتبط در این زمینه گردد./س

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱
Iran (Islamic Republic of)
داود
۱۱:۴۸ ۱۸ فروردين ۱۳۹۲
میخواستم دکتر سهیل ملاقات کنم اگه بشه خیلی ممنون میشم