به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران مرکز فارس ، در این آیین سنتی ، همه مردان و زنان شهر اقلید به صورت دسته جمعی ، با گندم های درو کرده خود ، ضمن شکر گزار نعمات خداوند اقدام به پخت حلیم می کنند .
مردم شهرستان اقلید بر اساس این آیین تا نیمه های شب دور هم جمع می شوند و به خاطره گویی و شعر خوانی می پردازند.
در پخت این آش سنتی گندم را در ظرفی سنگی به نام جوقن یا هاون خرد می کنند و بعد از خرد شدن و خیس کردن گندم مقداری گوشت به ان اضافه می کنند و در ظرفی سفالی به نام دودسته میریزند و داخل تنور گلی که برای پخت نان هم از آن استفاده می شود می گذارند .
بعد از پختن آش با اضافه کردن روغن حیوانی یا محلی آن را سرو می کنند.
حمیدرضا ثابت اقلیدی کارشناس فرهنگی شهرستان اقلید گفت : پخت مراسم سنتی حلیم ، موجب جذب گردشگران داخلی و خارجی نیز می شود ./ع