به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران به نقل از رسا، آیتالله محمدتقی مصباح یزدی، نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری، روز جمعه در مجتمع فرهنگی یاوران مهدی(عج) گفت: عزت مراتبی دارد و عزت مطلق از آن کسی است که قدرت مطلق داشته باشد، هر کس در سیر عزتمندی خود میتواند تحت تأثیر عواملی عزت خود را از دست دهد.
وی افزود: گاه فرد پیش خود احساس عزت میکند و گاه مردم فردی را عزیز میشمارند، اما معنای عزت گاه از بعد فردی فراتر میرود به یک گروه اطلاق میشود، تیمی که در یک مسابقه گروهی فعالیت میکنند اگر برنده شوند همه اعضای آن تیم احساس عزت میکنند.
رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با بیان اینکه عزتمندی در میان یک ملت نیز ظهور میکند، خاطرنشان کرد: به عنوان مثال اگر چیزی به ملت ایران نسبت داده شود، همه ما از آن خوشحال میشویم، دانشمندان به پیشرفت علمی میرسد اما با اینکه ما در آن نقش مستقیم نداشتهایم از آن خوشحال میشویم.
نباید به آتشپرستی پدران خود افتخار کنیم رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) ابراز کرد: ایرانیان در تاریخ امتیازات قابل تحسینی داشتند، از این امتیازات این است که اسلام در عربستان نازل شد و پیامبر(ص) در مدینه زندگی کرد، اما امروز اهل مدینه اسم بچههای پیامبر(ص) را نیز بلد نیستند ولی ایرانی که صدها فرسخ از آنجا فاصله دارد آنان را شناختند و امروز جان و مالشان را برای ائمه(ع) میدهند.
وی با بیان اینکه کشور ما کشور اهلبیت(ع) است، گفت: نباید به آتشپرستی پدران خود افتخار کنیم، زیرا آن فضیلتی نیست، باید به ایران به دلیل منسوب بودن به اهلبیت(ع) افتخار کنیم.
وی افزود: نیاز به بصیرت است تا افراد ریشههای مفاهیم را ببینند، بدانند که این مفهوم از کجا آمده و چرا رایج شده است، ما نباید چشمبسته مفاهیمی مانند آزادی، دموکراسی و کرامت انسان را بپذیریم.
نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: اگر فرض شود که اهل ایران از مکتب اسلام روی گرداندند و مکتب دیگری را انتخاب کردند دیگر عزت ملی آنان ارزش ندارد، اکنون عزت ملی ایرانیان به این دلیل ارزشمند است که ما طالب حق و پیرو اسلام هستیم.
آیتالله مصباح یزدی با اشاره به اینکه اصالت از آن حق، اسلام و اطاعت از خداوند است، بیان داشت: باید دانست که عزت ملی برای ما هدف اعلا نیست، ما به عنوان ملت ایران چون گرایش به اسلام و مکتب تشیع دارد، عزت ملی آن ارزشمند است.
وی ابراز داشت: نمیتوان به جای اسلامگرایی ایرانگرایی و ناسیونالیسم قرار داد و به جای آن دو اومانیسم قرار داد، مبنا حقیقت و بندگی خداوند است و ارتباط برقرار کردن با وی است، عزت تنها از آن خداوند است، درست است که عزت امر مطلوب است اما عزت با دوز و کلک پیدا نمیشود.